Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bose vylepšuje svoje slúchadlá, ktoré maskujú zvuky počas spánku

Bose vylepšuje svoje slúchadlá, ktoré maskujú zvuky počas spánku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Bose koncom roka 2017 predstavila zaujímavý pár slúchadiel do uší, ktoré majú pomáhať ľuďom dobre sa vyspať. Slúchadlá Sleepbuds sa potom začali hromadne predávať v polovici roka 2018 a teraz sa pripravuje uvedenie ich druhej generácie.

Výrobca audio zariadení je známy svojou pokročilou technológiou potláčania okolitých rucov, no slúchadlá Sleepbuds namiesto nej využívajú niečo, čo je označovanie ako maskovanie hluku. Hoci tieto dve technológie fungujú podobným spôsobom, tá druhá púšťa upokojujúce zvuky do zvukovodu nositeľa a spoločnosť tvrdí, že nové slúchadlá Sleepbuds II to zvládajú omnoho lepšie ako pôvodný model.

Spoločnosť Bose tvrdí, že pokrok vo vlastnej technológii maskovania okolitých zvukov je lepším riešením pre kvalitný spánok ako technológia aktívneho potláčania ruchov. Slúchadlá Sleepbuds II tak „stíšia“ viac nízkych zvukových frekvencií, ktoré sa nachádzajú v pokojnej spálni, ako sú chrápajúci partneri či kroky v okolí. S novými relaxačnými melódiami pritom údajne pomáhajú utíšiť myseľ nositeľa a doprajú mu tak lepší spánok.

Slúchadlá do uší Bose Sleepbuds II.

Aplikácia Bose Sleep teraz obsahuje tri kategórie obsahu. K dispozícii je 14 skladieb, ktoré maskujú hluk, pričom zrkadlia frekvencie narúšajúce spánok po zotmení a znižujú ich vplyv tým, že ich skrývajú vo vrstvách relaxačných zvukov. Výrobca pridal 15 prírodných melódií, aby pomohol prípadným „nespavcom“ upokojiť ich mysle, a 10 melódií, ktoré sú navrhnuté tak, aby pomáhali znižovať napätie a stres.

Pasívnu izoláciu od okolia poskytnú jemné silikónové koncovky, zatiaľ čo upokojujúce zvuky vydávajú nové prevodníky, ktoré údajne zlepšujú maskovanie nežiaducich zvukov z predchádzajúcej generácie.

Slúchadlá do uší Bose Sleepbuds II.

Aby bolo nosenie slúchadiel počas spánku pohodlné, sú prepracované tak, aby ich nositeľ takmer nevnímal, aj keď spí na boku s hlavou položenou na vankúši. Slúchadlá sú odolné voči potu a vlhkosti v kategórii IPX4, majú povrch ktorý minimalizuje trenie a disponujú novou anténou, ktorá zvyšuje spoľahlivosť pripojenia smartfónu alebo tabletu cez technológiu Bluetooth LE. Bose sľubuje výdrž NiMH batérie až 10 hodín na jedno nabitie a ďalších 30 hodín je k dispozícii prostredníctvom dodávaného nabíjacieho puzdra.

Ak patríte k tým, ktorí majú problémy so spánkom a chcete si nové slúchadlá do uší Bose Sleepbuds II vyskúšať sami, bude vás to stáť 249,99 dolárov. Predbežné objednávky sú už spustené a predaj by sa mal spustiť od 6. októbra.

Slúchadlá do uší Bose Sleepbuds II.