Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Devialet vkladá svoj charakteristický zvuk do bezdrôtových slúchadiel

Devialet vkladá svoj charakteristický zvuk do bezdrôtových slúchadiel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď bol v roku 2015 predstavený bezdrôtový reproduktor Phantom, vyzeralo to, že na trhu nie je nič také, čo by znelo tak dobre, ako aj dobre vyzeralo. Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Gemini majú podobný dizajnový podpis spoločnosti Devialet a navyše sľubujú „skutočne bezkonkurenčný zážitok z počúvania na cestách“.

Matné čierne a fialové úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Devialet Gemini majú zjavne podobný vzhľad ako mohutné bezdrôtové reproduktory Phantom, hoci nie sú tak vizuálne nápadné a nevytlačia zo seba toľko energie. Môžu sa pritom pochváliť tromi úrovňami technológie aktívneho potláčania okolitých ruchov a dvoma úrovňami transparentnosti. V druhom prípade sa môže používateľ rozhodnúť povoliť prechod zvukov z vonkajšieho sveta, čo môže byť užitočné pri počúvaní oznámení napríklad na letisku alebo pri prechádzke v hustej mestskej premávke.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Devialet Gemini.

Slúchadlá tiež obsahujú tri nové patentované zvukové technológie. Prvú technológiu nazýva spoločnosť Devialet ako Pressure Balanced Architecture. Tá využíva takzvané „kaskádové dekompresné komory“ na udržanie ideálneho vnútorného tlaku bez nepriaznivého ovplyvnenia tlmenia šumu. Každá komora je pritom potiahnutá špeciálnou akustickou sieťou, ktorá zabraňuje prenikaniu vonkajšieho hluku do systému.

Algoritmus kompenzácie interného oneskorenia (Internal Delay Compensation) je navrhnutý tak, aby kompenzoval akékoľvek oneskorenie spôsobené slučkou na potlačenie šumu, zatiaľ čo technológia Ear Active Matching sleduje úpravu frekvenčných rozsahov zvukového signálu v reálnom čase a prispôsobuje vyrovnanie tak, aby kompenzovalo akékoľvek jemné zmeny vyplývajúce z pohybu.

Bezpečné a pohodlné nosenie je tiež dôležitým faktorom pre čo najlepšie dodanie zvuku a tiež zaistenie toho, aby slúchadlá nevypadávali z uší. Používanie slúchadiel Gemini s doplnkovou mobilnou aplikáciou môže používateľom pomôcť vybrať si najlepšie vhodné z jedného zo štyroch párov poskytnutých štupľov. Aplikácia ponúkne výsledok skenovania uší len za päť sekúnd a tiež poskytne šesťpásmový ekvalizér pre vlastné doladenie nastavenia zvuku.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Devialet Gemini.

Slúchadlá majú ochranu proti vniknutiu prachu a vody v kategórii IPX4, čo znamená, že by mali prežiť v posilňovni alebo pri náhlom lejaku. Cez Bluetooth s podporou kodeku aptX sa spárujú sa so zdrojom hudby, ako je napríklad smartfón. Ovládanie prehrávania, prijímanie hovorov, digitálny asistent a aktivácia aktívneho potláčania okolitých ruchov sa uskutočňujú prostredníctvom multifunkčnej dotykovej plochy na vonkajšom kryte slúchadiel.

Batéria vydrží približne osem hodín nepretržitého používania na jedno nabitie s vypnutým aktívnym potláčaním ruchov alebo šesť hodín s jeho aktiváciou. Pribalené nabíjacie puzdro dokáže nabiť batériu 3,5-krát, kým bude potrebné jeho nabitie. Nabiť sa dá buď cez káble alebo bezdrôtovú nabíjaciu podložku s podporou technológie Qi, ktorá nie je súčasťou dodávky.

Ako sa dá očakávať od prémiovej značky, nové úplne bezdrôtové slúchadlá Devialet Gemini patria k cenovo drahším zariadeniam. Dajú sa už predbežne objednať za cenu 299 dolárov. Distribúcia sa spustí od 25. novembra.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Devialet Gemini.