Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Apple vydáva menší a dostupnejší inteligentný reproduktor

Apple vydáva menší a dostupnejší inteligentný reproduktor
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Okrem predstavenia vlajkových lodí smartfónov iPhone 12 sa spoločnosť Apple pochválila aj novým inteligentným reproduktorom HomePod mini. Ide o menšiu a dostupnejšiu verziu, ktorá nadväzuje na prvý HomePod, ktorý bol uvedený na trh v roku 2017.

Nový inteligentný reproduktor Apple HomePod mini robí všetko, čo by ste od takéhoto zariadenia očakávali, od odpovedí na otázky týkajúce sa predpovede počasia, až po prehrávanie obľúbenej hudby. No existuje aj niekoľko ďalších drobností, vďaka ktorým je táto novinka vážnym vyzývateľom reproduktorov Sonos, Amazon Echo a Google Nest.

Inteligentný reproduktor Apple HomePod mini.

Rovnako ako v prípade týchto alternatív, zvuk sa dá synchronizovať napríklad s viacerými zariadeniami HomePod mini, ktoré môžu byť umiestnené vo viacerých miestnostiach. Okrem toho sa reproduktory môžu nastaviť v pároch ako stereofónne reproduktory. Spoločnosť Apple samozrejme sľubuje špičkovú kvalitu zvuku, k čomu by mal prispievať aj procesor Apple S5.

Výrobca sa spojil so spoločnosťami Google a Amazon a do HomePod mini vložil personalizované rozpoznávanie hlasu a technológiu pre používanie viacerými používateľmi. Takže napríklad deti môžu počúvať svoje obľúbené skladby a rodičia zase svoje. Taktiež bola pridaná funkciu denného brífingu ( pripomienky a novinky). Pomocou funkcie zvanej Intercom môžete vysielať hlasovú správu do všetkých reproduktorov HomePod mini v domácnosti. Napríklad ak potrebuje zvolať všetkých členov rodinu na večeru.

Inteligentný reproduktor Apple HomePod mini.

Ako sa dalo očakávať, HomePod mini exceluje v integrácii s ostatnými zariadeniami spoločnosti Apple. Používateľ môže ľahko prenášať zvuk napríklad z MacBooku, Apple TV či zo svojho iPhonu. Funkcia Intercom pritom funguje aj s týmito zariadeniami.

Inteligentný reproduktor je tiež vybavený čipom Ultra Wideband, čo znamená, že môže lepšie komunikovať s ostatnými zariadeniami v inteligentnej domácnosti a lepšie sledovať polohu ďalších zariadení, ktoré majú v sebe rovnaký čip U1 (ako napríklad novšie modely iPhone). Z doteraz zverejnených detailov sa dá vyčítať, že ešte stále existuje niekoľko medzier medzi funkciami, vrátane podpory pripojenia Bluetooth a streamovania Spotify.

Inteligentný reproduktor Apple HomePod mini.

Toto malé roztomilé zariadenie má výšku 8,4 centimetra a na vrchnej strane sa nachádza farebný dotykový ovládací panel. Pomocou neho môže používateľ fyzicky upravovať hlasitosť, pozastaviť prehrávanie a prehrávať streamovaný obsah, ak nemá chuť na reproduktor rozprávať.

Nový inteligentný reproduktor HomePod Mini je k dispozícii v bielej alebo v sivej farbe za dostupnú cenu 99 dolárov. Predbežné objednávky sa spustia od 6. novembra, pričom dodávka je naplánovaná od 16. novembra.

Inteligentný reproduktor Apple HomePod mini.