Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tenučké slúchadlá Kokoon NightBuds vám pomôžu lepšie spať

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnoho ľudí má problémy zaspať, či už kvôli zatúlaným myšlienkam alebo hluku v okolí, ktorý môže spôsobiť napríklad chrápajúci partner. Britská spoločnosť Kokoon, ktorá sa venuje osobným audio pomôckam si pripravila nové zariadenie v podobe slúchadiel do uší NightBuds, ktoré by malo pomôcť používateľovi sa rýchlejšie a lepšie ponoriť do snov.

Už pred piatimi rokmi prišla spoločnosť Kokoon s veľkými slúchadlami, ktoré boli špeciálne určené na spánok. No hoci boli tieto robustné slúchadlá navrhnuté na pohodlné nosenie aj počas spánku a disponovali technológiou na potláčanie okolitých ruchov spolu s EEG senzormi, doba pokročila a používatelia uprednostňujú menšie, nenápadné zariadenia.

Aj preto výrobca nadväzuje na svoj produkt s novou mimoriadne tenkou a pohodlnou súpravou slúchadiel do uší s jednoduchým názvom NightBuds, ktoré sú navrhnuté tak, aby ich mohol používateľ nosiť po celú noc bez ohľadu na to, čo práve robí.

Spoločnosť Kokoon tvrdí, že jej slúchadlá do uší NightBuds sú „najmenším audio produktom do uší, ktorý je v súčasnosti k dispozícii“. Slúchadlá sú hrubé len 5,4 milimetra a sú navrhnuté tak, aby čo najmenej vytŕčali z uší, takže používateľ si môže bez obáv položiť hlavu bokom na vankúš bez, aby ho slúchadlá tlačili do lebky.

Slúchadlá do uší Kokoon NightBuds pre zlepšenie spánku.

Rovnako ako u pôvodných slúchadiel, vizuálny dizajn je v úzadí za funkčnosťou. V tomto prípade vyzerajú slúchadlá ako futuristický načúvací pristroj, pretože zvlnené drôty sa zo slúchadiel tiahnu dozadu, kde sa stretávajú s plochým modulom na zadnej strane hlavy nositeľa. Je to práve kvôli tomu, aby mohli byť samotné slúchadlá čo najmenšie. V zadnom module je batéria, ktorá na jedno nabitie poskytne výdrž viac ako 10 hodín. Nájdeme tu aj ovládače hlasitosti a napájanie, ktoré by inak museli byť zabudované do slúchadiel.

Tam, kde pôvodné slúchadlá Kokoon sledujú spánkovú aktivitu pomocou zabudovaných senzorov EEG, sa slúchadlá do uší NightBuds namiesto toho rozhodli pre senzory PPG alebo teda puky namiesto toho rozhodnú pre snímače PPG alebo fotopletysmografové snímače, ktoré používajú infračervené svetlo na meranie srdcovej frekvencie používateľa a jej variácií. Tento systém by tak mal dokázať sledovať a zaznamenávať spánok v priebehu času. Sprievodná aplikácia Kokoon sa venuje „spánkovému tréningu“ s tipmi, ktoré sú prispôsobené spánkovým profilom používateľa. K dispozícii je aj množstvo rôznych zvukových nahrávok, ktoré sú určené na upokojenie mysle a udržanie v spánku.

Slúchadlá do uší Kokoon NightBuds pre zlepšenie spánku.

Technológia izolácie zvuku a dynamické maskovanie ruchov by údajne mali pomáhať blokovať chrápanie a vonkajšie zvuky. Slúchadlá pritom jemne zobudia nositeľa pomocou vlastného budíka. A navyše cez deň môžu fungovať ako bežné Bluetooth 4.0 slúchadlá na prehrávanie hudby, vrátane možnosti telefonických hovorov vďaka integrovanému mikrofónu.

Novú slúchadlá do uší Kokoon NightBuds sa dajú získať prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Kickstarter od 149 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 249 dolárov. Distribúcia prvých kusov by sa mala rozbehnúť v máji 2021.

Slúchadlá do uší Kokoon NightBuds pre zlepšenie spánku.