Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

McIntosh vydáva monštruózny hybridný integrovaný zosilňovač

McIntosh vydáva monštruózny hybridný integrovaný zosilňovač
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca špičkových audio zariadení McIntosh predstavil nové zariadenie MA12000, ktoré považuje za najvýkonnejší integrovaný zosilňovač. Dokáže pritom vytlačiť až 350 wattov na jeden kanál, čo je o 50 wattov viac ako predchádzajúci uchádzač o šampióna spoločnosti z roku 2017, polovodičový zosilňovač MA9000.

V modeli MA12000 sa vývojári zo spoločnosti McIntosh rozhodli skombinovať teplo vákuového predzosilňovača s výkonom polovodičového zosilňovača. Prvý menovaný má dve elektrónky 12AX7A na kanál, zatiaľ čo technológia Autoformer sľubuje, že zaistí, aby sekcia výkonového zosilňovača dodala reproduktorom všetkých 350 wattov, či už majú impedanciu 2, 4 alebo 8 ohmov.

Značka McIntosh na vrchu zariadenia je obklopená nápadným keramickým prstencom, ktorý je umiestnený nad silovým transformátorom a Autoformermi, zatiaľ čo žiara vákuových trubíc je viditeľná medzi modrými wattmetrami z prednej strany. Na prednej strane sa tiež nachádza osem otočných ovládačov pre presné ovládanie tónov, spolu s voličom vstupu, ovládaním hlasitosti a dvojriadkovým stavovým displejom.

Hybridný integrovaný zosilňovač McIntosh MA12000.

V zadnej časti tohto monštra sa nachádza 10 analógových vstupov: dva vyvážené, šesť nevyvážených, jeden mikrofónovým vstup MC (s pohyblivou cievkou) a jedným MM vstupom (s pohyblivým magnetom). Každé z týchto pripojení má nastaviteľné zaťaženie pre presné prispôsobenie konkrétnym gramofónom. K dispozícii je tiež sedem digitálnych vstupov, ktoré pozostávajú z dvoch koaxiálnych, dvoch optických, jedného USB, jedného zvukového HDMI ARC (na pripojenie zosilňovača ku kompatibilnej televízii) a jedného pripojenia MCT.

Digitálny zvukový modul DA2, ktorý sa prvýkrát objavil v predzosilňovači C53, a ktorý bol následne sprístupnený ako súprava na aktualizáciu pre zariadenia McIntosh, je nainštalovaný v modeli MA12000. Tento modul je vybavený osemkanálovým 32-bitovým digitálno-analógovým prevodníkom (DAC) audiofilskej kvality na dekódovanie digitálnej hudby v 24-bit / 192-kHz, s podporou natívneho formátu DSD512 a DXD až do 384 kHz.

Hybridný integrovaný zosilňovač McIntosh MA12000.

Jednotka sa dodáva s vysoko výkonným slúchadlovým zosilňovačom pre súkromné počúvanie. Ak chce používateľ pripojiť ďalší zosilňovač umiestnený inde v domácnosti, bude mať k dispozícii jeden vyvážený a jeden nevyvážený výstup.

Hybridný integrovaný zosilňovač McIntosh MA12000 má rozmery 44,5 x 24 x 55,88 centimetrov a váži 48,9 kilogramov. Je k dispozícii u autorizovaných predajcov za závratnú cenu 14 000 dolárov.

Hybridný integrovaný zosilňovač McIntosh MA12000.