Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DJI odhaľuje druhú generáciu svojej vreckovej 4K kamery

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Približne pred dvoma rokmi predstavila spoločnosť DJI malú 4K videokameru so stabilizáciou obrazu s názvom Osmo Pocket. Teraz čínsky vývojári pripravili výrazne vylepšený model druhej generácie s názvom Pocket 2.

Nová drobná ručná kamera vyzerá veľmi podobne ako pôvodný model Osmo Pocket a dá sa použiť ako samostatný nástroj pre vlogovanie, môže sa pripojiť k smartfónu alebo ovládať bezdrôtovo. Rozhranie a funkcie mobilnej aplikácie Mimo boli zefektívnené a okrem vstavaného nástroja na úpravy je tu aj nový editor s umelou inteligenciou, ktorý umožňuje výber najdôležitejších prvkov z celého záznamu a vytvorenie krátkeho videa s najlepšími okamihmi.

Ručná kamera DJI Pocket 2 získala do výbavy väčší 1 / 1,7 palcový obrazový CMOS snímač s rozlíšením megapixelov a širší objektív 20 mm f / 1,8. Kamera je schopná nahrávať 100 Mb / s 4K video rýchlosťou 60 snímok za sekundu a podporuje aj obrazovú technológiu HDR, no len v rozlíšeniach 2,7K (2 720 x 1 530 pixelov) a Full HD (1 920 x 1 080 pixelov). Citlivosť na svetlo ISO sa v režime videa pohybuje od ISO 100 až do ISO 6 400, pričom jeho rozsah pri statických fotografiách závisí od rozlíšenia snímky. ISO 100 – 6 400 pre zábery s rozlíšením 16 megapixleov a ISO 100 – 3 200 pre fotografie s rozlíšením 64 megapixelov.

4K vrecková kamera DJI Pocket 2.

Vynovený systém automatického zaostrovania využíva body fázovej a kontrastnej detekcie pre rýchle zaostrenie na pohybujúce sa objekty s väčšou presnosťou ako doteraz. Nová funkcia priblíženia ponúka 8-násobné priblíženie v režime statických 64-megapixelových snímok alebo 4-násobné bezstratové priblíženie v režime 16-megapixelových fotografií. No a samozrejme, že 3-osový stabilizačný záves pomáha vyrovnať vibrácie kamery pri snímaní záberov v pohybe.

Kamera Pocket 2 má rozmery 124,7 x 38,1 x 30 milimetrov a váži 117,7 gramov. Zvukový systém Matrix Stereo obsahuje štyri mikrofóny so smerovým záznamom zvuku SoundTrack, na základe ktorého sa zvuk zachytáva v smere, ktorým je kamera otočená. Funkcia Audio Zoom môže ešte zúžiť šírku zvukového poľa, keď sa používateľ zameria na objekt. V prípade potreby môže použiť aj voliteľný systém pre redukciu hluku vetra.

4K vrecková kamera DJI Pocket 2.

Integrovaná batéria má výdrž až 140 minút záznamu na jedno nabitie a k dispozícii je množstvo nového príslušenstva, vrátane nabíjacieho puzdra, bezdrôtového mikrofónu, vodotesného krytu a predlžovacej selfie tyče.

Spoločnosť DJI vylepšila sadu funkcií tak, aby obsahovala režim rýchleho prebudenia, ďalší režim automaticky udrží vybraný objekt v zábere, zatiaľ čo ďalší umožňuje priamy prenos na sociálne médiá. K dispozícii sú tiež režimy pre snímanie spomalených videí, časozberných videí a panorámy, spolu s profesionálnym profilom pre pokročilé ovládanie nastavení kamery.

Nová 4K vrecková kamera DJI Pocket 2 sa začne predávať od 1. novembra a bude k dispozícii v dvoch verziách. Prvá verzia za 349 dolárov je dodávaná s mini ovládacím joystickom a držiakom na statív, zatiaľ čo verzia Creator Combo stojí 499 dolárov a pridáva širokouhlý objektív, bezdrôtový mikrofón a ochranné sklo, rukoväť „Do It All“ a mikro statív.

4K vrecková kamera DJI Pocket 2.