Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

360-stupňová kamera One X2 získala ďalšie inteligentné funkcie

360-stupňová kamera One X2 získala ďalšie inteligentné funkcie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Insta360 vylepšila svoju 360-stupňovú vreckovú kameru One X2. K už tak vysokému rozlíšeniu 5,7K získala kamera nové inteligentné funkcie. Tie sú navrhnuté tak, aby mohla poskytovať jednoduchší, plynulejší a šikovnejší videozáznam dôležitých udalostí.

360-stupňové kamery zachytávajú dianie v podstate všade okolo seba naraz pomocou viacerých objektívov. Toto nespracované video nemá veľké využitie, ale keď je natočené v dostatočne vysokom rozlíšení, môže ho používateľ potom použiť na vytvorenie videí pomocou inteligentného softvéru, ktorý roztiahne a spojí zábery aby vznikol 360-stupňový obraz.

Stará verzia 360-stupňovej kamery Insta360 One X disponovala vysokým rozlíšením 5,7K, pričom o plynulé zábery sa postarala stabilizácia obrazu. Vďaka zabudovanej technológii sa tak dá rekonštruovať plynulý a stabilný záber s veľmi malým úsilím. Inerciálne meracie jednotky a akcelerometre pritom dokážu presne sledovať pohyb kamery a využiť tieto informácie na automatickú stabilizáciu obrazu.

360-stupňová vrecková kamera Insta360 One X2.

Nová 360-stupňová kamera Insta360 One X2 je o niečo inteligentnejšia v spracovaní obrazu a v sledovaní objektu. Môže teda stabilizovať obraz na cieľovom objekte, ak používateľ zvolí, na čo má zostať „uzamknutá“. Nový režim MultiView môže poskytnúť okamžitý rozdelený záber vytvorený z dvoch rôznych objektívov naraz. Hlavný záber môže byť napríklad vpred a ďalší môže sledovať tvár používateľa. To všetko je zostavené v reálnom čase a zobrazené na novej kruhovej dotykovej obrazovke, ktorá poskytuje ďalšiu kontrolu a lepšiu predstavu o tom, čo sa nakrúca.

Ďalšie inteligentné režimy zahŕňajú nespracované 360-stupňové zábery na neskoršie úpravy, režim FlowState pre zvýšenú efekt stabilizácie obrazu a fotografický režim InstaPano, ktorý umožní zachytiť panoramatické snímky v jednom zábere .

Aplikácia Shot Lab poskytuje prístup k množstvu možností následného spracovania videa. Patria sem rôzne možnosti projekcie a ovládania fotoaparátu, ako aj automatické zväčšovanie, ktoré vytvára malé zmrazené snímky ľudí alebo objektov pri ich pohybe, či režim „mesta duchov“, ktorý umožní urobiť dlhé statické video v preplnenej turistickej atrakcii a softvér spracuje statický záber tak, že odstráni z neho všetkých ľudí.

360-stupňová vrecková kamera Insta360 One X2.

Existuje dokonca systém umelej inteligencie, ktorého cieľom je prejsť záznamom a zistiť, kde sú zaujímavé momenty. Nechýba možnosť nakrúcania hyperlaps videí s časovým posunom, automatické HDR fotografie aj pri slabom osvetlení a vyváženie farieb jedným dotykom pre snímanie pod vodou, keďže kamera má IPX8 pre úplné ponorenie do vody až do hĺbky 10 metrov pod hladinou. S voliteľným príslušenstvom sa môže ponoriť do hĺbky až 45 metrov.

Kamera One X2 má štyri mikrofóny, ktoré sa dajú použiť na generovanie ambisonickej sférickej zvukovej scény pre video, alebo stereofónny zvukový signál s potlačením vetra.

Nový model 360-stupňovej kamery Insta360 One X2 sa už predáva za cenu 429 dolárov.

360-stupňová vrecková kamera Insta360 One X2.