Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Flexibilný remienok pre fotoaparát Conda sa premení na pevný statív

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Statívy sú užitočné a v niektorých prípadoch aj nevyhnutné ako pomôcka na fotografovanie určitých typov záberov, no pri častom presune môže byť ich prenášanie otravné. Preto sa vývojári rozhodli vytvoriť remienok Conda, ktorý je flexibilným remienkom pre fotoaparát, ktorý sa však dokáže vystužiť a poslúži zároveň aj ako mobilný statív.

Remienok pre fotoaparát Conda vytvorila startupová spoločnosť Frii Designs so sídlom v Štokholme. Na vrchu má plochú časť vyplnenú penou, ktorá sa opiera o krk alebo rameno používateľa, zatiaľ čo dole sa nachádza kĺbovitá časť. Plochá časť remienka sa dá roztiahnuť a jej dĺžka je nastaviteľná. Kĺbová časť má pritom v strede montážnu dosku na pripevnenie fotoaparátu, ktorá má na zadnej strane umiestnenú páku.

Remienok pre fotoparát Conda, ktorý slúži zároveň ako prispôsobiteľný statív.

Keď sa Conda nosí ako obyčajný remienok na fotoaparát, zostáva voľný a pružný. Otočením páky do polovice však potom spôsobí stuhnutie kĺbov v spodnej časti. Vďaka tomu je táto časť remienka tvarovateľná a dá sa krútiť do rôznych tvarov. Keď je všetko nastavené v požadovanom tvare, používateľ úplným otočením páky ešte viac vystuží kĺby a dočasne zaistí remienok v tomto nastavení mobilného statívu pre fotoaparát.

Navyše pre niektoré scenáre, kde by remienok fungoval lepšie ako dlhý „kábel“ alebo ako slučka napríklad na ovinutie okolo vetvy stromu, je možné jeho dva spojené konce odpojiť pomocou rýchloupínacieho mechanizmu v montážnej doske na pripevnenie fotaparátu.

Remienok pre fotoparát Conda, ktorý slúži zároveň ako prispôsobiteľný statív.

Remienok Conda je dostupný v dvoch modeloch Standard a Plus. Prvý menovaný má hmotnosť 340 gramov a unesie menšie fotoaparáty s váhou do 1,1 kilogramu, zatiaľ čo verzia Plus váži 530 gramov a poradí si s fotoaparátmi a objektívmi s celkovou hmotnosťou do 2,2 kilogramu. Oba modely sa dajú získať prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter za cenu 82 EUR, respektíve 103 EUR.

Remienok pre fotoparát Conda, ktorý slúži zároveň ako prispôsobiteľný statív.