Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný UV sanitizér Deep Purple dezinfikuje viacero predmetov naraz

Prenosný UV sanitizér Deep Purple dezinfikuje viacero predmetov naraz
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na povrchoch zariadení a predmetov každodenného použitia sa môžu nachádzať potenciálne nebezpečné choroboplodné zárodky, baktérie a vírusy. Aj keď sú pre domácnosti k dispozícii zariadenia určené na sanitáciu takýchto predmetov, nový UV sanitizér Deep Purple od spoločnosti Moshi sa vyznačuje tým, že je úplne prenosný.

Namiesto chemikálií, ktoré môžu zanechať mastné zvyšky, čistí prenosný sanitizér Deep Purple predmety pomocou UV-C svetla, ktoré dodávajú integrované LED diódy. Týmto spôsobom je schopný zabiť až 99,9 percent všetkých baktérií a vírusov. Na rozdiel od iných UV dezinfekčných prostriedkov, ktoré čistia len jednu alebo dve strany predmetu naraz, má Deep Purple dômyselnú umiestnenú platformu LumiClear. Vďaka nej sa UV-C svetlo odráža od vysoko reflexného vnútorného povrchu a poskytuje tak úplné 360-stupňové čistenie vložených predmetov len za štyri minúty.

Prenosný UV sanitizér Deep Purple.

Zariadenie tiež používa dva bezpečnostné mechanizmy. Prvým z nich je magnetické blokovanie, ktoré zabraňuje rozsvieteniu LED svetiel, ak nie je zariadenie správne zapojené. Druhým je vnútorný svetelný senzor, ktorý vypne zariadenie, ak je vo vnútri zistené akékoľvek vonkajšie svetlo.

Pravdepodobne najinovatívnejším aspektom nového UV sanitizéra Deep Purple je jeho základná konštrukcia, ktorá umožňuje zloženie zariadenia do kompaktného tvaru v štýle orgiami skladačky len za pár sekúnd. Dá sa tak ľahko uložiť do tašky či batohu a vziať so sebou kamkoľvek, aby si používateľ mohol dezinfikovať predmety kedykoľvek a kdekoľvek sa nachádza, či už je to v práci, reštaurácii alebo v aute. Táto flexibilita sa rozširuje na možnosti napájania cez dodávaný kábel USB-C s redukciou na port USB-A, ktorý umožňuje pripojenie k sieťovému adaptéru, nabíjačke do auta alebo k prenosnej powerbanke.

Prenosný UV sanitizér Deep Purple.

Sanitizér má rozmery 21,7 x 13 x 6,1 centimetra, takže je dostatočne veľký na to, aby sa do neho zmestil akýkoľvek smartfón, spolu s množstvom ďalších predmetov súčasne. Po zložení má rozmery 21,7 x 18,4 x 2 centimetra, čiže podobne ako o niečo hrubší časopis s rozmermi, ktoré sa približujú formátu A4. Tento sanitizér je tiež navrhnutý s ohľadom na životné prostredie. Je vyrobený z vysoko kvalitnej vegánskej kože, pýši sa nízkou spotrebou energie a neobsahuje ortuť. Okrem toho by jeho LED svetlá mali vydržať až 10 rokov, čo spoločnosť Moshi potvrdzuje s 10-ročnou globálnou zárukou.

Prenosný sanitizér Deep Purple UV je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde je ponúkaný za 119 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 150 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať už v januári 2021.

Prenosný UV sanitizér Deep Purple.