Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

48-palcový 4K OLED TV Bang & Olufsen využíva obrazový panel LG

48-palcový 4K OLED TV Bang & Olufsen využíva obrazový panel LG
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie každá obývačka je dostatočne priestranná na to, aby sa do nej dal umiestniť 77-palcový televízor dánskeho výrobcu Bang & Olufsen. Táto prémiová značka preto reagovala na požiadavky spotrebiteľov a prichádza s menším 48-palcovým 4K OLED modelom, ktorý má v spodnej časti zabudovaný soundbar.

Nový televízor Beovision Contour bol navrhnutý ako primárny televízor pre menšie priestory alebo ako sekundárna obrazovka do kuchyne alebo spálne. V jeho ráme z eloxovaného hliníka je osadený 4K OLED zobrazovací panel eloxovanom hliníkovom ráme sa nachádza 4K OLED obrazový panel z dielne spoločnosti LG, s podporou technológií Dolby Vision, Dolby Vision IQ, HDR10 a HLG.

Spoločnosť Bang & Olufsen zúročila svoju vlastnú zvukovú technológiu Stage pre jedenásť reproduktorov a zosilňovačov zabudovaných do soundbaru, ktorý je integrovaný do spodnej časti rámu televízora. Soundbar obsahuje štyri 4-palcové basové reproduktory, štyri 1,5-palcové reproduktory pre stredný rozsah a tri 0,75 palcové výškové reproduktory. Každý z nich je umocnený 50 W zosilňovačom.

48-palcový 4K OLED televízor s integrovaným soundbarom Beovision Contour.

Soundbar podporuje technológie priestorového ozvučenia Dolby Atmos a Dolby TrueHD. K dispozícii je pripojenie Bluetooth 4.2, Line-in a HDMI, a televízor môže poslúžiť aj ako hudobný systém pre viac miestností s podporou Chromecast, Beolink Multiroom a Airplay 2, spolu so streamovacími službami TuneIn a Deezer.

Celkový vzhľad televízora je čistý a štýlový, ako by ste od tejto značky očakávali, pričom sa vývojárom dokonca podarilo skryť pred zrakom väčšinu káblov. Televízor je dodávaný s montážnou sadou na stenu, no môže tiež byť vybavený stojanmi pre jeho umiestnenie na podlahu alebo dosku stola či na iný nábytok.

48-palcový 4K OLED televízor s integrovaným soundbarom Beovision Contour je k dispozícii v piatich kombináciách farieb a povrchových úprav. Jeho odporúčaná maloobchodná cena je 5 700 EUR. Dá sa ovládať diaľkovým ovládaním vyrobeným z jedného kusu hliníka, no za ten si bude treba priplatiť ďalších 300 EUR. Televízor sa začne predávať od februára 2021.

48-palcový 4K OLED televízor s integrovaným soundbarom Beovision Contour.