Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ColdSnap vám pripraví čerstvú zmrzlinu z nechladených kapsúl

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Okrem kávovarov na kapsule existujú aj spotrebiče, ktoré používajú kapsule na prípravu koktailov, vína, či dokonca aj jedál. Nový kuchynský spotrebič ColdSnap teraz pridáva možnosť prípravy čerstvej zmrzliny a iných mrazivých dobrôt na jedno použitie.

Systém ColdSnap pozostáva zo zariadenia na rýchle zmrazovanie a sortimentu kapsúl. Tieto kapsuly obsahujú nielen rôzne príchute mliečnych aj nemliečnych zmrzlín v tekutej forme, ale aj prísady pre prípravu smoothies, mrazeného jogurtu, proteínových nápojov a mrazených koktailov. Samotné kapsule sú vyrobené z recyklovateľného hliníka a pretože ich obsah je vnútri úplne utesnený, nemusia sa vopred chladiť.

Zariadenie pre výrobu čerstvej zmrzliny a iných mrazených pochúťok ColdSnap.

Používateľ si jednoducho vyberie kapsulu a vloží ju do hornej časti zariadenia. Potom počká 60 až 90 sekúnd, kým zariadenie zmrazí a vydá jeho obsah. Hotová pochúťka je údajne dosť hladkej konzistencie, pretože ľadové kryštály, ktoré sa v nej tvoria, sú veľmi malé. Výrobca pritom tvrdí, že samotná zmrzlina, nápoj či jedlo sa zariadenia nikdy nedotkne. Obsah sa vydáva priamo z kapsule, takže stroj sa nemusí čistiť.

Zariadenie pre výrobu čerstvej zmrzliny a iných mrazených pochúťok ColdSnap získal cenu CES 2021 Innovation Award. Najprv bude dostupný pre komerčných používateľov za cenu okolo 1 000 dolárov. Domáca verzia by mala byť lacnejšia. Každá kapsula bude stáť 2,99 dolárov.

Zariadenie pre výrobu čerstvej zmrzliny a iných mrazených pochúťok ColdSnap.