Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 40

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Zdá sa, že obľúbené digitálne fotorámčeky už nie sú témou dňa. Istým spôsobom sa ich snaží vrátiť do života nová prevratná technológia osobných holografických displejov. Fotky v tomto zariadení vyzerajú až neskutočne skutočne. Sú totiž trojrozmerné.

Osobný holografický displej od Looking Glass Portrait sa zameriava na umelcov, návrhárov, vývojárov, filmárov, fotografov, ktorí chcú preskúmať 3D snímanie. Stačí mať len počítač a smartfón, pričom nie sú potrebné znalosti z programovania. Zariadenie je vybavené 7,9-palcovým holografickým displejom, ktorý umožňuje, aby sa obraz na displeji javil, ako keby z neho vystupoval. Holografický displej môže generovať až 100 rôznych perspektív 3D obrazu bez nutnosti použitia špeciálnych VR či AR okuliarov alebo integrovania technológie sledovania očí. Používatelia môžu nahrať, upravovať a exportovať až 1 000 holografických súborov do zariadenia, vrátane rodinných fotografií, videí či animovaných 3D postáv a ďalších médií.

Známy výrobca nositeľných zariadení Garmin vytvoril nové inteligentné hodinky s názvom Lily. Tie prichádzajú v dvoch verziách Classic a Sport, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre ženy. Obe verzie majú priemer len 34 milimetrov a prinášajú módne vzorované displeje, spolu s elegantnými koženými a silikónovými remienkami. Hodinky poskytujú funkcie ako je monitorovanie srdcovej frekvencie, úrovne stresu, hladiny energie, hydratácie či hladiny kyslíka v krvi. Zariadenie tiež disponuje funkciami určenými priamo pre ženy, vrátane sledovania menštruačného cyklu a sledovania tehotenstva. Okrem toho majú špecifické režimy pre aktivity ako je jóga, pilates, kardio či beh na bežiacom páse.