Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Amazon zisťuje záujem o inteligentné kukučkové hodiny

Amazon zisťuje záujem o inteligentné kukučkové hodiny
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre mnohých z nás sú kukučkové hodiny niečo, čo si pamätáme z návštev našich starých rodičov. Spoločnosť Amazon sa však v súčasnosti zameriava na to, ako priviesť toto zariadenie do 21. storočia prostredníctvom konceptu inteligentných kukučkových hodín jednoducho nazvaných ako Smart Cuckoo Clock.

Tento produkt je v súčasnosti jedným z konceptov Amazonu Day 1 Editions. To znamená, že spoločnosť bude zariadenie vyrábať iba vtedy, ak si ho predbežne objedná dostatočný počet ľudí. Žiadnemu záujemcovi nebude pritom účtovaná akákoľvek platba, až kým nebudú dodané hodiny, teda za predpokladu, že sa dostanú do výroby.

Inteligentné kukučkové hodiny Smart Cuckoo Clock budú musieť byť spárované s kompatibilným zariadením Echo, ktoré nebude od nich umiestnené ďalej ako 9 metrov. Používatelia môžu potom cez systém Echo jednoducho komunikovať s digitálnou asistentkou Alexa a vydávať hlasové príkazy pre prepojené kukučkové hodiny. Okrem iného môžu týmto spôsobom nastavovať budíky a časovače, pričom časovač bude viditeľný ako odpočítavanie LED minútových značiek na analógovom ciferníku.

Nástenné inteligentné kukučkové hodiny Amazon Smart Cuckoo Clock.

Budíky budú znieť pomocou integrovaného 1-wattového reproduktora, ktorý môže vydávať rôzne tóny podľa výberu používateľa. A samozrejme, z otvoru v hodinách vyjde aj mechanická kukučka. Zobrazenie času je synchronizované s denným časom v systéme Echo a bude sa automaticky upravovať i podľa letného času.

Hodiny majú rozmery 285 x 185 x 90 milimetrov, bez odnímateľného mechanického kyvadla, ktoré má pravdepodobne len estetický charakter. Napájanie bude zabezpečené štyrmi C batériami alebo zo zásuvky pomocou USB kábla. Nástenné inteligentné kukučkové hodiny sa už dajú predbežne objednať na stránkach Amazonu za 80 dolárov.