Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Parný obedár Heatbox vám ohreje obed, nech ste kdekoľvek

Parný obedár Heatbox vám ohreje obed, nech ste kdekoľvek
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dať si teplý obed je určite fajn, no nie vždy sa to dá, najmä ak nemáte prístup k elektrickej zásuvke alebo k mikrovlnnej rúre. Holandskí vývojári však prinášajú nový obedár s názvom Heatbox, ktorý na ohrev jedál na pare používa integrovanú batériu.

Používateľ začne naliatím 20 ml vody do zariadenia Heatbox a potom vložením vnútornej nádoby z nehrdzavejúcej ocele, ktorá obsahuje jedlo. Jedno veko sa potom použije na utesnenie vnútornej nádoby a ďalším vekom, ktoré je vyrobené z bambusu, sa zakryje vonkajšia stranu boxu, aby zadržiavalo vodu. Celá vec sa dá potom prenášať bez toho, aby z nej niečo unikalo.

Parný batériový obedár Heatbox.

Ako náhle je čas na jedlo, používateľ vyberie vonkajšie veko, potom odstráni vnútorné veko a opäť nasadí vonkajšie veko späť. Následne už len stačí stlačiť tlačidla, ktoré aktivuje integrovaný vykurovací článok. To spôsobí, že voda zovrie a zmení sa na paru, ktorá zohrieva jedlo bez toho, aby ho vysušila. Dva uvoľňovacie ventily slúžia pre únik prebytočnej pary, takže vnútorný tlak nie je príliš vysoký.

Parný batériový obedár Heatbox.

Prostredníctvom mobilnej aplikácie pre operačné systémy Android a iOS si môže používateľ vybrať medzi nízkym, stredným a vysokým stupňom ohrevu podľa toho, koľko a aký druh jedla chce ohriať. Všeobecne sa doba ohrievania jedla pohybuje od 8 do 12 minút. Jedno 90-minútové nabíjanie batérie by malo poskytnúť energiu pre tri ohrevy pri nízkych teplotách. Hoci existujú obedáre na ohrievanie jedla, zvyčajne musia byť zapojené do elektrickej zásuvky. Vďaka batérii sa teda dá Heatbox používať bez problémov aj vo vonkajšom prostredí.

Parný batériový obedár Heatbox má za sebou úspešnú startup kampaň na portáli Indiegogo. Je ponúkaný za 139 euro a dostupný by mal byť v polovici tohto roka.

Parný batériový obedár Heatbox.