Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 43

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Moderných spôsobov varenia je dnes už celkom dosť. Stále sa pritom objavujú nové pomôcky, ktoré pohľad na prípravu jedla menia. Medzi ne patrí aj zaujímavý mobilný varič. Uplatní sa nielen pri kempovaní a na dovolenkách, ale aj priamo v reálnej domácej prevádzke.

Moderný prenosný indukčný varič Bonbowl môže prísť vhod ľuďom, ktorí nemajú prístup ku sporáku. Varič sa pritom dodáva spolu s miskou z nehrdzavejúcej ocele, ktorá je vhodná nielen na prípravu jedál, ale i na ich konzumáciu. Je to možné vďaka dvojplášťovému systému, ktorý udržuje vonkajšiu stranu misky chladnejšiu, takže ju môže používateľ zobrať do rúk bez toho, aby sa popálil. Doba prípravy jedla a teplota varenia sa zadávajú prostredníctvom dotykového rozhrania. Integrované teplotné senzory vo variči detegujú, kedy miska dosiahla cieľovú teplotu, ktorú potom zariadenie udržiava.

Plne elektrické viacúčelové dodávkové vozidlo Canoo MPDV sa vyznačuje nízkou svetlou výškou podvozku len 18,5 centimetra. Prispelo to aj k zníženiu výšky nastupovania do nákladného priestoru na približne 40 centimetrov. K dispozícii sú pritom dva modely vozidla. Model MPDV 1 má objem nákladného priestoru 5,7 metra kubického, zatiaľ čo väčší model MPDV 2 má objem až 12,7 metra kubického. Podľa použitého typu batérie a vybraného modelu vozidla sa maximálny dojazd pohybuje od 144 až do 370 kilometrov. Integrovaná nabíjačka umožní napájanie zariadení a náradia priamo z akumulátora vozidla. K dispozícii je aj možnosť zabudovania klasickej elektrickej zásuvky.