Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Projektory Xgimi prenesú audiovizuálny zážitok do akejkoľvek miestnosti

Projektory Xgimi prenesú audiovizuálny zážitok do akejkoľvek miestnosti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Xgimi stavia na úspechu svojho prenosného projektora a zvukového systému MoGo Pro DLP a uvidela dve nové vlajkové lode typu „všetko v jednom“ – modely Horizon a Horizon Pro.

Nové audiovizuálne prenosné projektory typu všetko v jednom ťažia z robustnej hliníkovej konštrukcie a po spustení dokážu premietať ostrý obraz už za 10 sekúnd. Patentovaná obrazová technológia X-VUE od spoločnosti Xgimi využíva 120-Hz kompenzáciu pohybu v kombinácii s vlastnou technológiou MEMC (Motion Estimation, Motion Compensation) na potlačenie chvenia obrazu v zárodku počas rýchlo sa pohybujúcich záberov. Výrobca pritom tvrdí, že technológia spracovania bola vyškolená pomocou umelej inteligencie, aby automaticky identifikovala projekčnú oblasť pre rýchle automatické nastavenie zaostrenia a korekciu lichobežníkového skreslenia.

Audiovizuálny prenosný projektor Xgimi Horizon.

Projektory zo série Horizon dokážu na plátno alebo stenu premietnuť obraz s uhlopriečkou až 300 palcov (7,62 metra) a môžu sa pochváliť certifikáciou TÜV Eye Comfort Certification, takže by mali znižovať úroveň modrého svetla a zmierňovať nepríjemné odrazy, aby sa chránil zrak používateľov. Svetelný zdroj LED by mal mať životnosť až 30 000 hodín, vďaka čomu by mohol vydržať viac ako 10 rokov používania.

Lacnejším z dvoch modelov, ktoré v súčasnosti tvoria novú sériu, je jednotka Horizon so šedým krytom, ktorá premieta v rozlíšení 1080p a má jas 2 000 ANSI lúmenov. Je vybavená 2 GB systémovej pamäte a 16 GB vnútorného úložiska, pričom je kompatibilná s Android TV 10.0 pre prístup k viac ako 5 000 aplikáciám. Vďaka vstavanej funkcii Chromecast môže tiež zrkadliť obsah z displeja smartfónu.

Audiovizuálny prenosný projektor Xgimi Horizon.

Integrovaný širokopásmový 16-wattový zvukový systém bol vyladený odborníkmi zo spoločnosti Harman-Kardon pre zaistenie kvalitného ozvučenia. K dispozícii sú aj analógové a digitálne výstupy, ak by si používateľ chcel pripojiť slúchadlá alebo externé reproduktory. Projektor je vybavený dvojicou portov HDMI s podporou ARC, jedným portom USB 2.0 a jedným portom USB 3.0, ako aj Ethernet konektorom. K dispozícii sú tiež bezdrôtové technológie Bluetooth 4.0 a dvojpásmové Wi-Fi 802.11ac. Cena prenosného projektora typu všetko v jednom Horizon je 1 099 dolárov.

Audiovizuálny prenosný projektor Xgimi Horizon Pro.

Vyšší model Horizon Pro má telo v matnej čiernej farbe a vylepšuje zážitok zo sledovania domáceho kina na rozlíšenie 4K UHD (3 840 x 2 160) s jasom až 2 200 ANSI lúmenov. Dodáva sa s 2 GB operačnej pamäte a 32 GB vnútorného úložiska, opäť obsahuje Android TV a Chromecast a je dodávaný so zvukovým systémom od Harman-Kardon. Možnosti pripojenia sú tiež rovnaké ako v prípade modelu Horizon. Cena prenosného projektora typu všetko v jednom Horizon Pro je 1 699 dolárov.

Oba modely sa budú dať predbežne objednať od 19. Apríla. Dostupnosť je naplánovaná na máj.

Audiovizuálny prenosný projektor Xgimi Horizon Pro.