Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktný dron DJI Air 2S nakrúca videá v rozlíšení až 5,4K

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bolo to len pred rokom, čo spoločnosť DJI oznámila svoj kompaktný, no schopný dron Mavic Air 2. Teraz sa spoločnosť rozhodla skrátiť názov a zdvojnásobiť veľkosť obrazového snímača v najnovšom modeli Air 2S, ktorý je schopný nakrúcať video v rozlíšení 5,4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu.

Dron DJI Air 2S je vybavený sklopnými ramenami s vrtuľami, čo uľahčí jeho transport, zatiaľ čo integrované snímače v prednej a zadnej časti pomáhajú stroju sa vyhýbať prekážkam. K dispozícii sú samozrejme rôzne režimy inteligentného snímania.

Zatiaľ čo model Mavic Air 2 má polpalcový obrazový snímač, ktorý umožňuje nakrúcanie videa v rozlíšení 4K pri rýchlosti 60 snímok za sekundu, nový dron Air 2S sa môže pochváliť až 1-palcovým CMOS snímačom, ktorý zaistí nakrúcanie videa v maximálnom rozlíšení 5,4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu.

Kompaktný dron DJI Air 2S.

Stále pritom dokáže snímať aj 4K pri rýchlosti 60 snímok za sekundu, spolu s rozlíšením 2,7K pri rýchlosti 60 snímok za sekundu alebo v rozlíšení 1080p pre spomalené videá s rýchlosťou 120 snímok za sekundu. Statické fotografie sú snímané v rozlíšení 20 megapixelov. Fotografie aj videá sú zaznamenané na 8 GB interné úložisko.

Samotný dron váži 595 gramov, dosahuje maximálnu rýchlosť letu vpred 19 metrov za sekundu a celkový letový čas 31 minút na jedno nabitie lítium-polymérovej batérie s kapacitou 3 500 mAh.

Kompaktný dron DJI Air 2S.

Používateľ si môže nastaviť niekoľko predprogramovaných režimov letu či snímania obrazu, ako je režim Spotlight 2.0, v ktorom je kamera vycentrovaná na objekt, keď pilot manuálne letí s dronom; režim ActiveTrack 4.0, v ktorom dron autonómne sleduje objekt, kým sa vyhýba prekážkam; či režim Point of Interest 3.0, kde dron autonómne letí v kruhu okolo subjektu, pričom ho drží v strede záberu.

Novinkou je funkcia známa ako MasterShots. V tomto režime si používateľ najprv vyberie objekt v sprievodnej aplikácii a dron potom autonómne obletí tento subjekt a vykoná za sebou 10 samostatných manévrov, pričom stále bude mať objekt v strede záberu. Softvér potom zostaví krátke video kombinujúce zábery z rôznych manévrov.

Nový kompaktný dron DJI Air 2S je už teraz k dispozícii za cenu 999 dolárov. V balení je dron, ovládač a jedna batéria.

Kompaktný dron DJI Air 2S.