Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Reproduktor Beosound Emerge zapadne medzi knihy na poličke

Reproduktor Beosound Emerge zapadne medzi knihy na poličke
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Napriek svojmu kompaktnému vzhľadu nemusia policové reproduktory úplne zapadnúť do bežnej knižnice v obývacej izbe. Nový reproduktor Beosound Emerge z dielne spoločnosti Bang & Olufsen je však navrhnutý tak, aby mohol nenápadne zaujať svoje miesto medzi knihami na polici knižnice.

Podľa vyjadrenia spoločnosti Bang & Olufsen bolo víziou vytvoriť čo najtenší reproduktor, ktorý by vďaka svojej revolučnej konfigurácii meniča mohol napriek svojej veľkosti stále poskytovať bohatý zvuk, ktorý vyplní celú miestnosť. Štíhly dizajn reproduktora Beosound Emerge ho predurčuje na umiestnenie na policu knižnice či na policu v spálni alebo v kuchyni. Umožní rozšíriť do novej miestnosti alebo môže doplniť existujúci reproduktor v rovnakej miestnosti bez toho, aby zaberal príliš veľa miesta.

Policový reproduktor Bang & Olufsen Beosound Emerge.

Nový policový reproduktor Beosound Emerge je vyrobený z materiálov inšpirovaných rezidenčným bývaním, ktoré zahŕňajú dub, hliník opracovaný otryskávaním, tkaný textil a polymér. V hornej časti reproduktora sa nachádza dotykové používateľské rozhranie. Vďaka kompatibilite s digitálnym asistentom Asistent Google je k dispozícii aj možnosť ovládania hlasovými príkazmi.

Policový reproduktor Bang & Olufsen Beosound Emerge.

Vo vnútri reproduktora sa nepochybne nachádza to najzaujímavejšie. Do štíhleho tela sa vývojárom podarilo vtesnať 37 milimetrový stredový menič namontovaný pod uhlom, ktorý umožňuje tenký dizajn, a je poháňaný vlastným 30 wattovým zosilňovačom triedy D. Do zostavy sa pripája 14 milimetrový výškový menič s mäkkou kupolou, ktorý je opäť napájaný z vlastného 30 W zosilňovača a zvuk vydáva z prednej časti jednotky. A spodný koniec patrí 100 milimetrovému basovému meniču s bočným výbojom, ktorý poháňa 60 wattový zosilňovač triedy D, a ktorý smeruje zvuk dozadu. Výrobca hovorí, že toto nastavenie vedie k „rozptylu zvuku dostatočne širokému na to, aby vyplnil miestnosť zvukom“.

Policový reproduktor Bang & Olufsen Beosound Emerge.

Zahrnutá je tiež aktívna kompenzácia miestnosti, ktorá „upravuje zvukový dizajn pre umiestnenie reproduktora v danej miestnosti a zaisťuje bezchybný zvukový zážitok v každom prostredí“. K dispozícii je tiež sprievodná mobilná aplikácia Bang & Olufsen, ktorá okrem iného obsahuje aj ekvalizér pre ďalšie doladenie ozvučenia.

Pripojenie zaistia bezdrôtové technológie Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 802.11ac, no k dispozícii je kombinovaný konektor line-in / optical, 10/100-Mb Ethernet a USB-C pre napájanie. Poteší i podpora AirPlay 2 a Spotify Connect, ako aj zabudovaný Chromecast. Ak by bolo niekedy potrebné aktualizovať technológiu pre pripojenie a streamovanie, modul s terajšími technológiami je vymeniteľný.

Policový reproduktor Bang & Olufsen Beosound Emerge.

Policový reproduktor Bang & Olufsen Beosound Emerge je v súčasnosti k dispozícii na vybraných európskych trhoch a globálne sa začne predávať na jeseň. Cena modelu vo farebnom prevedení „Black Anthracite“ je 599 EUR, zatiaľ čo jednotka „Gold Tone“ sa dodáva za cenu 749 EUR.