Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

B&O odhaľuje adaptívne bezdrôtové reproduktory Beolab 28

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dánska luxusná audiovizuálna značka Bang & Olufsen uviedla svoje doteraz najpokročilejšie pripojené reproduktory. Reproduktorové veže Beolab 28 môžu byť umiestnené na podlahe alebo môžu byť pripevnené na stenu. Majú pritom kryty, ktoré sa pri zapnutí efektne otvárajú ako závesy.

Každý z páru reproduktorov Beolab 28, ktorý slúži ako na stereofónne hi-fi počúvanie, je vysoký 137 cm, keď je umiestnený na podlahe, alebo 140,5 cm, ak je umiestnený na stene. Základňa má priemer 25,3 cm, zatiaľ čo hlavný stĺp má priemer 12,1 cm.

V kónickej základnej jednotke je na mieru vyrobený 6,5-palcový subwoofer, ktorý v závislosti od umiestnenia vystreľuje smerom k podlahe alebo stene a postará sa o basy, ktoré môže používateľ precítiť. V stĺpe reproduktora je umiestnený jeden 3-palcový menič plného rozsahu, ktorý smeruje spredu, druhý doľava a ďalší doprava, a vpredu sa tiež nachádza aj jednopalcový výškový menič.. Subwoofer je poháňaný výkonovým 225 W zosilňovačom triedy D, zatiaľ čo širokopásmové meniče a výškový menič majú 100 W zosilňovač triedy D.

Vežový bezdrôtový reproduktor Bang & Olufsen Beolab 28.

Ovládanie šírky lúča buď nasmeruje výstup na stereofónne miesto dopredu, alebo ho možno nastaviť tak, aby šíril zvuk dookola, a sa dá od značky Bang & Olufsen očakávať, zvuk je popisovaný ako štúdiový s „výnimočným stereofónnym zobrazením“ a schopnosťou automaticky sa prispôsobiť priestoru, v ktorom sú reproduktory umiestnené.

Reproduktorové jednotky sa môžu navzájom synchronizovať pri 24 bitoch / 48 kHz v mikrosekundách a nastavenie bude kompatibilné s technológiou Beolink Multiroom, ktorá bude súčasťou aktualizácie v jeseni. Reproduktory je možné spárovať aj s televízorom B&O pomocou technológií Powerlink alebo Wirless Powerlink a sú tiež kompatibilné s hardvérom certifikovaným WiSA, ktorý využíva pásmo 5,2 - 5,8 GHz na bezdrôtový prenos s nízkou latenciou a bez rušenia pre nekomprimovaný 24-bitový zvuk.

Vežové bezdrôtové reproduktory Bang & Olufsen Beolab 28.

O bezdrôtové pripojenie sa postarajú technológie Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 802.11ac, pričom reproduktory majú zabudovaný Chromecast a podporujú Airplay 2 a Spotify Connect. K dispozícii sú dva ethernetové porty, USB-C a optická / analógová linka, navyše je v cene aj rádio B&O. Reproduktory taktiež prinášajú nový modul pripojenia B&O, ktorý vylepšuje nastavenie tým, že umožňuje inštaláciu aktualizovaného modulu, keď súčasná technológia streamovania zastará.

Samotné reproduktory sú vyrobené z eloxovaného hliníka a môžu byť v striebornej, čiernej alebo v bronzovej farbe. Kryty reproduktorov sú vyrobené z látky alebo dreva. Tieto „závesy“ sa nielen otvárajú, keď sú reproduktory zapnuté, ale tiež menia polohu v závislosti od toho, ktorý zvukový lúč je zvolený. Dotykové používateľské rozhranie v hornej časti reproduktora sa dá použiť na ovládanie prehrávania a hlasitosti a rozsvieti sa, keď senzory priblíženia zistia, že sa k reproduktoru niekto blíži.

Vlastníkov výbavy od spoločnosti Bang & Olufsen pravdepodobne neprekvapí, že nové reproduktory Beolab 28 sú drahé, naozaj poriadne drahé. Látková verzia má odporúčanú maloobchodnú cenu 14 750 dolárov, zatiaľ čo drevené prevedenie stojí 16 500 dolárov.

Vežové bezdrôtové reproduktory Bang & Olufsen Beolab 28.