Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Exteriérová rúra GoSun Sizzle získava teplo zo slnečných lúčov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už niekoľko rokov prináša spoločnosť GoSun nadšencom vonkajších aktivít čisté spôsoby prípravy jedál prostredníctvom radu solárnych rúr, grilov a pecí. Najnovší a najväčší príspevok je pritom označovaný ako najrýchlejšia a najsilnejšia solárna rúra, ktorá umožní dosahovať teploty podobné ohňu a zároveň nevytvára žiadny dym alebo emisie.

Nová exteriérová solárna rúra s názvom GoSun Sizzle pracuje na rovnakom princípe ako jej predchodca GoSun Fusion. Ide o dvojicu veľkých parabolických reflektorov, ktoré zhromažďujú slnečné lúče a koncentrujú energiu do izolovanej vákuovej trubice, kde zachytené teplo jedlo uvarí. Vďaka väčším prepracovaným parabolickým reflektorom však GoSun Sizzle prináša oveľa rýchlejšie varenie s výkonom až 325 wattov pri plnom slnečnom svetle.

Exteriérová solárna rúra GoSun Sizzle.

To by zjavne mohlo umožniť päťčlennej rodine pripraviť jedlo už do 30 minút. A keď slnko nesvieti, môžu sa používatelia spoľahnúť na zabudované vykurovacie teleso, ktoré je možné pripojiť k zdroju napájania 12 voltov, aby sa vákuová trubica zahriala na požadovanú teplotu, čo umožní jej použitie aj pod mrakmi a tiež v noci.

Exteriérová solárna rúra GoSun Sizzle.

Všetko sa dodáva v trochu väčšom balení ako model GoSun Fusion, pričom nová solárna rúra GoSun Sizzle má hmotnosť 6,3 kilogramu a rozmery 63,5 x 60 x 40 centimetrov. Stále je navrhnutá s ohľadom na prenosnosť, takže so skladacími reflektormi sa dá jednoducho zbaliť a prepraviť alebo uskladniť.

Spoločnosť GoSun stanovila cenu za svoju solárnu rúru Sizzle na 800 dolárov, čo je v porovnaní s cenou 430 dolárov za model Fusion dosť veľký skok.

Exteriérová solárna rúra GoSun Sizzle.