Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Retro fotoaparát PEN E-P7 môže byť ideálny spoločník na cestách

Retro fotoaparát PEN E-P7 môže byť ideálny spoločník na cestách
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Začiatkom roka predala spoločnosť Olympus svoju divíziu pre spracovanie obrazu spoločnosti Japan Industrial Partners. Teraz bol ohlásený prvý produkt od založenia novej spoločnosti OM Digital Solutions. Je ním ľahký cestovný fotoaparát v retro štýle PEN E-P7 so snímačom formátu Micro Four Third.

Nový retro fotoaparát PEN E-P7 je postavený na 20-megapixelovom Live MOS snímači formátu Micro Four Thrid (17,4 x 13 mm), ktorý spolupracuje s obrazovým procesorom TruePic VIII. Táto kombinácia prináša citlivosť na svetlo ISO 100 až 6 400, ktorá sa dá rozšíriť až na 25 699, kontinuálne snímanie až 15 snímok za sekundu v tichom režime a automatické zaostrovanie so 121 kontrastnými bodmi s algoritmami pre detekciu očí a tváre. Fotoaparát má 5-osovú stabilizáciu obrazu v tele s kompenzáciou až 4,5 zastávok.

Cestovný retro fotoaparát PEN E-P7.

Ľahký a kompaktný cestovný fotoaparát má hmotnosť tela len 337 gramov a je schopný nakrúcať stabilizované video v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. K dispozícii je aj možnosť záznamu v rozlíšení Full HD pri rýchlosti 60 snímok za sekundu alebo 720p pre spomalené videá s rýchlosťou snímania 120 snímok za sekundu. E-P7-čka je vybavená stereofónnym mikrofónom pre nahrávanie 16-bitového / 48-kHz zvuku s funkciou potláčania vetra. Fotoaparát nemá hľadáčik, takže kompozícia sa bude vykonávať výhradne pomocou výklopného 3-palcového dotykového LCD displeja s možnosťou jeho otočenia pre snímanie selfie fotografií.

Cestovný retro fotoaparát PEN E-P7.

Spoločnosť OM Digital Solutions zahrnula vyhradený ovládač Profile Control, ktorý umožňuje rýchly prístup k rôznym režimom a umožňuje používateľom využívať 12-farebnú / 10-krokovú kontrolu sýtosti, úpravu svetla / tieňa a použitie efektov filtra pre jemné doladenie na displeji fotoaparátu.

O bezdrôtový prenos dát a diaľkové ovládanie sa postarajú integrované technológie Wi-Fi 802.11n a Bluetooth 4.2. K dispozícii je aj koľajnica pre osadenie blesku a iného príslušenstva.

Cestovný retro fotoaparát PEN E-P7 sa začne predávať od polovice júna za cenu 799 euro len za telo, alebo spolu s objektívom M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3,5-5,6 EZ za cenu 899 euro.

Cestovný retro fotoaparát PEN E-P7.