Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 87

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Dámy, ruku na srdce. Koľko času strávite pred zrkadlom? No nebudeme to rozmazávať. Dôležité je, že zrkadlo môže byť teraz pre vás ešte väčším priateľom. Zvlášť, ak bude obsahovať technológie, ktoré si ukážeme. Znie to naozaj veľmi futuristicky, ale vďaka nim sa totiž postará o vašu pleť a ešte vás aj usmerní pri líčení.

Inteligentné zrkadlo Themis, s operačným systémom Care, má kĺbové rameno a optimalizované osvetlenie, pre čo najlepšie podmienky sledovania pokožky a fyzického stavu používateľa. Zrkadlo zhromažďuje údaje z integrovanej kamery a množstva senzorov, ako je infračervený teplotný senzor alebo UV senzor pre analýzu pokožky. Údaje sú pritom bezpečne lokálne spracované a zašifrovane ukladané. Na zrkadlovej ploche si používateľ môže nechať zobraziť informácie o stave pokožky a vitálnych funkciách, ako je telesná teplota. Systém však môže poradiť i s líčením, úpravou vlasov a starostlivosťou o pleť, či dokonca pomôže uľaviť od stresu pomocou rôznych cvičení v rámci takzvanej tvárovej jogy.

Do rodiny prenosných vreckových herných konzol Nintendo Switch pribudol nový člen. Model Switch OLED, ako už napovedá aj jeho názov, sa môže pochváliť 7-palcovým dotykovým OLED displejom s rozlíšením 1280 na 720 bodov. Toto herné zariadenie je poháňané procesorom Nvidia Tegra a má 64 gigabajtové úložisko. Okrem hrania v ruke majú hráči k dispozícii aj nový nastaviteľný stojan Tabletop, ktorý sa pripevní k zadnej strane konzoly pre dosiahnutie správneho pozorovacieho uhla. Vývojári tiež aktualizovali dokovaciu stanicu pre prepojenie hernej konzoly s televízorom. Tá sa tak môže pochváliť, okrem dvojice USB portov, aj káblovým LAN portom pre stabilné online hranie. Bezdrôtové pripojenie zaistia technológie Bluetooth 4.1 a Wi-Fi, zatiaľ čo batéria sľubuje výdrž až 9 hodín na jedno nabitie.