Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 89

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Udržať si zdravie je dnes pre mnohých výzvou číslo jeden. Niektorí to povýšili ešte ďalej a pridali cieľ spomaliť starnutie. Mnohé skrášľovacie kliniky po uvoľnení pandemických opatrení praskajú vo švíkoch. Čo by ste však povedali na to, ak by ste si vedeli vylepšiť starnúcu pokožku aj doma pomocou špeciálnej 3D tlačiarne. Vyzerá to tak, že budúcnosť je často bližšie ako sme si mysleli.

Kozmetické zariadenie pre starostlivosť o pleť typu všetko v jednom, s názvom Opte Precision Skincare, by sa dalo označiť za akúsi ručnú 3D tlačiareň na tvár. Dokáže totiž efektívne zamaskovať tmavé, slnečné či starecké škvrny na pokožke. Podľa vývojárov tak používateľky nemusia nanášať hrubé líčenie, použiť pleťový krém či nebodaj podstúpiť laserovú kúru. Patentovaná technológia pritom dokáže analyzovať pokožku v reálnom čase a zariadenie do nej aplikuje optimalizujúce sérum. To obsahuje 5 percent niacínamidu, ktorý je známy aj ako vitamín B3, a pokrokové minerálne pigmenty, ktoré by sa mali prispôsobiť až 98-mim percentám všetkých odtieňov pleti. Sérum tak údajne pomáha s vyblednutím škvŕn a potlačením hyperpigmentácie, s viditeľnými výsledkami už za 4 týždne pravidelného používania.

Dezinfekčná čistička vzduchu Brondell Pro, s technológiou AG+, je certifikovaná ako medicínske zariadenie, ktoré dokáže vo vzduchu zachytiť a eliminovať až 99,9 percent vírusu SARS-CoV-2, spôsobujúceho ochorenie Covid-19. Technológia AG+ využíva päťvrstvovú ochranu, vrátane troch filtrov, UV dezinfekcie a dezinfekcie plazmou. Vďaka tomu je táto čistička vzduchu schopná redukovať aerosólové častice z viac ako dvoch miliónov častíc na liter vzduchu na nulu, v priebehu len 15-tich minút. Je samozrejme účinná aj proti iným bežným vírusom, baktériám a plesniam a môže tak efektívne dezinfikovať priestory aj bez použitia klasických dezinfekčných prostriedkov.