Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtové slúchadlá Boss zosilnia basy pri hraní na basgitare

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V decembri 2019 výrobca hudobných zariadení Boss uviedol na trh bezdrôtové slúchadlá Waza Air, ktoré využívali pokročilé technológie a efekty zosilňovačov a umožňovali hráčovi pripojiť sa k elektrickému gitarám bez kábla. Teraz sa môžu do súkromnej akcie zapojiť už aj hráči na basgitary.

Precvičovanie basových liniek doma môže byť pre ostatných v domácnosti problematické. Aj keď sa hudobník zavrie v suteréne alebo v podkroví, nízke basové frekvencie môžu hučať v stenách a podlahách. Nasadenie hi-fi slúchadiel síce umožní hrať potichu, ale vo všeobecnosti im chýba potrebná hĺbka na uspokojenie potrieb basgitaristu.

Nové bezdrôtové slúchadlá s názvom Waza-Air Bass prinášajú podobný druh plnotučného používateľského zážitku ako slúchadlá Waza Air pre elektrickú gitaru. Hráči si zakryjú uši hranatými náušníkmi, zapnú slúchadlá, zapoja vysielač do konektora na basgitare, zvolia si emuláciu zosilňovača a efekty a spustia uspokojivý basové tóny, ktoré budú počuť iba oni.

Bezdrôtové slúchadlá Boss Waza-Air Bass Wireless Personal Amplification System.

Zosilnené slúchadlá na uši vážia len 320 gramov a spoločnosť Boss sľubuje extrémne nízku latenciu pri 2,4 GHz bezdrôtovom spojení medzi vysielačom a slúchadlami vďaka technológii, ktorá pochádza z jeho vlastnej série digitálneho systému WL. K dispozícii je päť rôznych typov zosilňovačov „od čistých a pútavých moderných zvukov až po vintage a dynamické zvuky v štýle trubice“ a hráči môžu využiť viac ako 30 efektov. K dispozícii je tiež veľa vzorov akustických bicích, ktoré pomôžu zlepšiť hranie, a je tu aj metronóm.

Existujú aj rôzne režimy prostredia. Jeden umiestňuje zosilňovač do virtuálnej miestnosti pre zážitok z nahrávacieho štúdia, iný využíva vstavané gyroskopy a priestorové algoritmy na zmenu pohlcujúceho zvuku v závislosti od pohybu hlavy a tretí vytvára virtuálny backline, aby dodal pocit plného pódia.

Bezdrôtové slúchadlá Boss Waza-Air Bass Wireless Personal Amplification System.

Šesť pamäťových slotov môže ukladať obľúbené nastavenia na ich rýchle vyvolanie a slúchadlá je možné spárovať cez Bluetooth s mobilnou aplikáciou Tone Studio na vyladenie tónov, prístup do knižnice efektov a ovládanie rytmu. Je možné aj jamovanie spolu so skladbami streamovanými zo smartfónu. Výdrž batérie v slúchadlách sa odhaduje na približne päť hodín na jedno nabitie. Vysielač s hmotnosťou 43 gramov dokáže so svojou 12-hodinovou výdržou batérie pokryť niekoľko hudobných cvičení.

Slúchadlá s celým názvom Boss Waza-Air Bass Wireless Personal Amplification System sa začnú predávať od novembra za cenu 449,99 dolárov, pričom voliteľný robustný prenosný kufrík stojí ďalších 29,99 dolárov.

Bezdrôtové slúchadlá Boss Waza-Air Bass Wireless Personal Amplification System.