Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung a Michael Murphy odhalili neuveriteľne tenké televízory Neo QLED

Samsung a Michael Murphy odhalili neuveriteľne tenké televízory Neo QLED
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics v spolupráci s percepčným umelcom Michaelom Murphym pripravila návštevníkom v londýnskej Saatchi Gallery nezabudnuteľný umelecký zážitok. Spoločne predstavili ohromujúcu špirálovitú inštaláciu vytvorenú pomocou jedenástich najmodernejších televízorov Samsung s ultratenkým rámikom a technológiou Neo QLED.

Diváci sa prostredníctvom tejto inštalácie preniesli na exkluzívne vystúpenie elektronického hudobného dua Gorgon City, usporiadaného na vyhliadkovej platforme Skywalk Biokovo na chorvátskom pobreží Jadranského mora. Spoločnosť Cercle, producent tejto zážitkovej akcie, natočila na tomto vystúpení úplne novú skladbu od Gorgon City nazvanú „Skywalk“ podľa ikonického miesta, ktoré zažiarilo na Neo QLED obrazovkách inštalácie v realistických farbách.

Foto: Samsung Electronics.

Táto nevšedná akcia vznikla v rámci záväzku spoločnosti Samsung podporovať neustále prelínanie umenia a technológií, tentoraz v spojení s vizionárskou predstavou Michaela Murphyho. Na Murphyho špirálovú inštaláciu, ktorá sa v temnejšej miestnosti týčila do výšky takmer štyroch metrov, boli diváci prostredníctvom najmodernejších 8K obrazoviek Neo QLED „teleportovaní“ na exkluzívne vystúpenie Gorgon City, ktoré sprevádzali zábery nádhernej krajiny prírodného parku Biokovo na skalnatom pobreží južného Chorvátska. Vystúpenie prebiehalo na architektonicky pozoruhodnom sklenenom chodníku, čo Murphymu umožnilo pomocou jedenástich bezrámčekových, antireflexných, synchrónne pracujúcich obrazoviek ukázať svoj talent pre percepčný klam, ktorým dokáže oklamať zrak divákov.

Foto: Samsung Electronics.

Michael Murphy uviedol: „Som na túto inštaláciu patrične hrdý. Keď si pomyslím, že je to prvýkrát, čo som vo svojom umení pracoval s pohyblivými obrazmi, tak výzva integrovať ich nie na jednu, ale na jedenásť obrazoviek bola naozaj náročná, ale myslím si, že sa to naozaj podarilo. Prácu mi, samozrejme, uľahčilo neuveriteľné filmárske umenie spoločnosti Cercle a kvalita doteraz najtenších obrazoviek Samsung Neo QLED. Som nadšený, že mi táto inštalácia pomohla posunúť moje umenie na ďalšiu úroveň. Preto som taký vďačný, že sme so spoločnosťou Samsung mohli na tomto diele spolupracovať - spoločne sa snažíme, aby ľudia mohli vidieť svet v novom svetle. Ja to robím pomocou udivujúcich percepčných trikov, Samsung zase pomocou svojich ohromujúcich obrazoviek.“

Foto: Samsung Electronics.

Keď sa na obrazovkách objavili neuveriteľne živé a verné modré, oranžové a zelené odtiene chorvátskej prírody, boli diváci prenesení nielen na pobrežie Jadranského mora, ale vďaka Murphyho transformačnej inštalácii i do úplne iného sveta.

„Spoločnosť Samsung sa vždy snažila posúvať hranice a najväčšou výzvou je umožniť ľuďom vnímať svet z novej a nevšednej perspektívy,“ povedal Nathan Sheffield, vedúci oddelenia obrazových displejov spoločnosti Samsung. „Chceli sme spolupracovať s Michaelom, pretože jeho práca vždy prekročila hranice medzi umením a vnímaním. Spoločnosť Cercle dokázala to isté s hudbou, videom a kultúrou. Chceme našim zákazníkom ukázať, ako neobyčajný, inšpiratívny a farebný môže svet byť. S Michaelom, Cercle a úžasnou vizuálnu silou obrazu Neo QLED sme urobili veľký krok k nášmu cieľu.“

Foto: Samsung Electronics.

„Jednoducho úžasné,“ povedal zakladateľ spoločnosti Cercle, Derek Barbolla. „Po celom svete sme už natočili mnoho nádherných scén a vedeli sme, že video Skywalk s Gorgon City nebude výnimkou. Žiadne z predstavení, ktoré sme natočili, však doteraz nevyzeralo na obrazovke tak verne. V kombinácii s percepčným umením Michaela Murphyho vznikla úplne nová úroveň. Ukazuje to, že pri prepojení hudby, filmu, umenia a najlepšieho televízora na svete, vznikne niečo naozaj výnimočné.“

Matt Robson-Scott z Gorgon City vyhlásil: „Bolo nám cťou pracovať s tímom Samsungu a Cercle. Natáčanie na takom epickom mieste bolo úžasným zážitkom a máme pocit, že sa to dokonale premietlo na výsledku. Boli sme ohromení tým, ako to funguje a dúfame, že sa video bude všetkým páčiť tak, ako nám.“

Foto: Samsung Electronics.

Nová vlajková loď televízorov Samsung, Neo QLED, prináša do pohodlia domova fascinujúci zážitok zo sledovania úplne verného obrazu s bohatými farbami a technológie zabraňujúce odleskom. Vďaka vysoko výkonnej vizuálnej technológii, dostupnej iba pri televízoroch Neo QLED 8K, môžete zažiť svet zo skutočne novej perspektívy. Ceny televízorov Neo QLED sa pohybujú od 1 249 € za model 55" Neo QLED 4K TV QN85A do 9 999 € za najvyšší model 85" Neo QLED 8K TV QN900A. Podrobnosti o jednotlivých modeloch nájdete tu.

Prežite exkluzívne zážitky a objavte nové perspektívy na https://www.samsung.com/perspectives/, ďalšie informácie o rade Neo QLED získate na https://www.samsung.com/sk/tvs/qled-tv/highlights/.

Foto: Samsung Electronics.

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)