Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Roomba j7 rozpozná predmety, vrátane výkalov z domácich zvierat

Roomba j7 rozpozná predmety, vrátane výkalov z domácich zvierat
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Odkedy bol predstavený prvý robotický vysávač iRobot Roomba, nasledujúce modely si prinášali ďalšie funkcie. Nový model Roomba j7 je obzvlášť zaujímavý v tom, že používa kameru, aby identifikovala a vyhýbala sa prekážkam, ako sú dokonca psie a mačacie výkaly.

Robotický vysávač iRobot Roomba j7 obsahuje to, čo výrobca nazýva ako technológia PrecisionVision Navigation. Tá je kombinovaná so iRobot Genius 3.0 Home Intelligence, aktualizáciu umelej inteligencie, ktorá je k dispozícii pre všetky modely Roomba.

Robotický vysávač iRobot Roomba j7.

Vďaka kombinácii kamery a umelej inteligencie je model j7 „múdrejší pri každom použití“, pretože si pamätá rozloženie každej miestnosti, vrátane umiestnenia prekážok, ako je nábytok. Keď na začiatku narazí na takúto prekážku, urobí snímku a prenesie ju do sprievodnej aplikácie. Používateľ potom môže tento obrázok v aplikácii skontrolovať a dať pokyn j7-čke, aby sa objektu následne vyhla alebo ho vyčistila.

Okrem toho je model j7 skutočne schopný rozpoznať nabíjacie káble či výkaly domácich zvierat na prvý pohľad, pričom sa vyhýba obom. Káble by sa mohli pri vysávaní poškodiť, zatiaľ čo výkaly by vo vnútri vysávača urobili veľký chaos. Spoločnosť iRobot dokonca tvrdí, že nahradí všetky stroje j7, ktoré sa nebudú dokázať vyhnúť pevnému odpadu z domácich zvierat.

Robotický vysávač iRobot Roomba j7.

Niektoré z funkcií, ktoré sú pridané prostredníctvom systému Genius 3.0, zahŕňajú aj funkciu Clean While I´m Away, kedy smartfón používateľa spustí robotický vysávač, aby začal upratovať, len čo používateľ opustí domov. Funkcia Cleaning Time Estimates potom dá používateľovi vedieť, ako dlho bude upratovanie danej miestnosti trvať, zatiaľ čo funkcia Quiet Drive vypína vysávací systém pri prechode z miestnosti do miestnosti, aby sa znížil hluk.

Nový robotický vysávač iRobot Roomba j7 je k dispozícii za cenu 649 dolárov. Existuje aj obľúbený model j7+, ktorý automaticky vysype vysaté nečistoty do dokovacej stanice Clean Base Automatic Dirt Disposal. Predáva sa za 849 dolárov.

Robotický vysávač iRobot Roomba j7.