Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Instantný / digitálny fotoaparát sa chváli 100 kreatívnymi možnosťami

Instantný / digitálny fotoaparát sa chváli 100 kreatívnymi možnosťami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Fujifilm pridala ďalší model do rodiny digitálnych hybridných instantných fotoaparátov. Model s názvom Instax Mini Evo Hybrid prichádza s 10-timi vstavanými efektmi objektívu a 10-timi filmovými efektmi pre až sto kombinovaných možností kreatívneho snímania.

Instax Mini Evo Hybrid má podobný vzhľad ako fotoaparát Instax Mini 90, aj keď sa viac prikláňa ku klasickej estetike diaľkomeru so strieborným krytom zabaleným do koženkového lemu, ktorý má vpredu 28 mm objektív so svetelnosťou F2,0.

Hybridný instantný / digitálny fotoaparát Fujifilm Instax Mini Evo Hybrid.

Vo vnútri je umiestnený relatívne malý 1 / 5-palcový snímač CMOS, ktorý poskytne rozlíšenie obrazu len 2 560 x 1 920 pixelov. Ak sa však používateľ rozhodne pre instantnú fotografiu, rozlíšenie sa zníži na 1 600 x 600. Citlivosť na svetlo je podľa dnešných štandardov digitálnych fotoaparátov tiež dosť nízka, a to na úrovni ISO 100 až 1 600. V náročných situáciách by mohol pomôcť vstavaný modul blesku.

Ako už bolo spomenuté, nový Instax prichádza s množstvom kreatívnych efektov. K dispozícii je 10 režimov objektívu, ktoré zahŕňajú vinetáciu, rybie oko, farebný posun či dvojitú expozíciu, zatiaľ čo 10 filmových filtrov má medzi sebou živé, plátno, monochromatické a retro efekty. Myšlienkou je skombinovať dostupné možnosti a naplno si užiť kreatívne snímanie fotografií.

Hybridný instantný / digitálny fotoaparát Fujifilm Instax Mini Evo Hybrid.

Vzadu je umiestnený 3-palcový LCD displej na kompozícii záberov a náhľady, ktorý poskytuje aj možnosti úpravy nastavení alebo výber záberov na instantnú tlač fotografií z bočnej strany fotoaparátu. S uvedením tohto nového Instaxu predstavila spoločnosť Fujifilm aj novú príchuť instantného filmu s názvom Stone Grey, ktorý sa dodáva v balení po 10 kusoch. Tie sa podobne ako ostatné instantné filmy od Fujifilmu vkladajú do tela fotoaparátu, pričom spoločnosť tvrdí, že „štýlový sivý okraj poskytuje pútavý kontrast oproti živo vytlačeným obrázkom“.

Instax Mini Evo Hybrid prichádza so selfie zrkadlom, nevyberateľnou lítium-iónovou batériou, ktorá má výdrž 100 snímok na jedno nabitie, slotom na pamäťovú microSD kartu na ukladanie snímok na neskoršie vyvolanie a Bluetooth na spárovanie so smartfónom s novou sprievodnou mobilnou aplikáciou.

Hybridný instantný / digitálny fotoaparát Fujifilm Instax Mini Evo Hybrid.

Aplikácia prichádza s niekoľkými novými trikmi, vrátane funkcie priamej tlače, ktorá používateľom umožňuje vytlačiť ľubovoľný obrázok s rozlíšením 800 x 600 pixelov z galérie smartfónu, diaľkového režimu na snímanie fotografií z fotoaparátu a možnosti preniesť fotografie z fotoaparátu do smartfónu na zdieľanie s priateľmi a rodinou.

Nový hybridný instantný / digitálny fotoaparát Fujifilm Instax Mini Evo Hybrid sa začne predávať od februára 2022 za odporúčanú maloobchodnú cenu 199,95 dolárov. Nové 10-kusové balenie instantného filmu Stone Grey má podobný plán vydania a bude stáť 14,99 dolárov.

Hybridný instantný / digitálny fotoaparát Fujifilm Instax Mini Evo Hybrid.