Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Levelmarker 2.0 dokáže uľahčiť priame používanie vodováhy

Levelmarker 2.0 dokáže uľahčiť priame používanie vodováhy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pri použití vodováhy na označenie montážnych bodov na stenu by ste často potrebovali mať tri ruky. Nová pomôcka s názvom Levelmarker 2.0 je navrhnutá tak, aby riešila tento problém kombináciou udržiavania vodorovnej úrovne a vytvárania značiek počas jednoduchej obojručnej práce.

Zvyčajne, ak sa napríklad rozhodnete namontovať policu na stenu, začnete oboma rukami pridržiavať vodováhu na stene v požadovanej výške. Keď je dokonale vodorovne, musíte vodováhu pustiť jednou rukou, aby ste mohli nakresliť čiaru alebo značky na umiestnenie dvoch otvorov na skrutky na stene. Určite to nie je nesplniteľná úloha pre šikovného majstra, no rozhodne to môže byť náročné a pri značení sa môže vodováha posunúť zo správnej polohy

Aj to bol zrejme dôvod, prečo nemeckí vývojári navrhli pomôcku Levelmarker 2.0. Pozostáva pritom z troch častí: dvoch značkovacích nástrojov a jedného „zastavovacieho“ nástroja. Všetky tri sa upnú na existujúcu vodováhu tretej strany, aby sa mohli posúvať po jej dĺžke. Oba značkovacie nástroje obsahujú pružinu s náplňou pera, ktorá smeruje v pravom uhle k stene.

Pomôcka pre vodováhu Levelmarker 2.0.

Používateľ začne tým, že určí, ako ďaleko od seba musia byť dva otvory na skrutky, a potom umiestni dva značkovacie nástroje na požadovanú vzdialenosť. Zastavovací nástroj je umiestnený presne v polovici medzi nimi a zaistí presnú pozíciu stredu počas merania na vodováhe. Všetky tri nástroje sa potom utiahnu, aby zostali na mieste.

Potom používateľ pridrží vodováhu za každý značkovací nástroj a umiestni ju k stene tak, aby sa zarážka nachádzala tam, kde bude stred pre skrutku. Ako náhle bude vodováha dokonale rovná, stačí zatlačiť na kazetu pera každého značkovacieho nástroja rukou, ktorá ho už drží tak, aby označila stenu.

Pomôcka pre vodováhu Levelmarker 2.0.

Vymeniteľné náplne pera je možné zatlačiť až o 20 mm, čo umožňuje ich použitie na povrchoch, ktoré sú drsnejšie ako úplne hladké sadrokartónové dosky. Môžu byť tiež otočené, aby sedeli rovno v jednej línii so zvyškom značkovacieho nástroja, ktorý potom možno použiť ako obyčajné pero, keď nie je namontovaný na vodováhe.

Pomôcka pre vodováhu Levelmarker 2.0 je momentálne predmetom startup kampane na portáli Kickstarter. Za predpokladu, že sa dostane do výroby, dá sa získať za podporu 13 EUR, čo je 27 % úspora oproti plánovanej maloobchodnej ceny. Dodávka by sa mala začať v apríli 2024.