Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prefabrikovaný mini dom Cube One je odolný proti zemetraseniu

Prefabrikovaný mini dom Cube One je odolný proti zemetraseniu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Singapurské a čínske dizajnérske štúdio Nestron odhalilo nový miniatúrny dom s názvom Cube One, ktorý má rozlohu 14,5 metrov štvorcových. Tento prefabrikovaný jednoizbový domček sa môže pochváliť radom inteligentných a udržateľných technológií, ako aj odolnosťou proti zemetraseniu.

Podľa tvrdenia štúdia Nestron je každý kompaktný mini dom Cube One kompletne prefabrikovaný a dodáva sa v stave pripravenom na okamžité bývanie, so zabudovanými pomocníkmi s umelou inteligenciou a zdrojmi zelenej energie.

Kompaktný dom Cube One je vyrábaný ako jednodielna pozinkovaná oceľová konštrukcia s úplným izolačným systémom v stenách, s výbornými izolačnými vlastnosťami, vďaka ktorým je tento dom vhodný do rozmanitého podnebia. Je pritom postavený z 90 percent recyklovaných materiálov, má okná s tvrdeným sklom, laminátovú podlahu a drevené panely. Domček je údajne schopný odolávať prírodným katastrofám, ako sú zemetrasenia, spĺňa požiarne normy a pri jeho výrobe sa používa až o 99 percent menej vody, ako pri tradičných stavebných technikách.

Miniatúrny prefabrikovaný dom Cube One.

Pôdorys interiéru Cube One príliš neohromí a pripomína skôr moderný karavan. Má však zopár výhod, ako je napríklad integrovaný inteligentný domáci systém s hlasovým ovládaním, spojený s domácim LED osvetlením, kúrením / chladením, zábavnou elektronikou a s elektrickými spotrebičmi. Súčasťou priestranného interiéru je rohová kuchyňa s umývadlom, varnou doskou, digestorom, skrytou chladničkou, hornými skrinkami a s barovým pultom. Cube One má kompaktný obývací priestor s nástennou TV a pohovkou so skrytým úložným priestorom, manželskú posteľ, šatníkovú skriňu a rohovú kúpeľňu s priehľadnými panelmi, v ktorej je sprcha, toaleta a malá práčka.

Miniatúrny prefabrikovaný dom Cube One.

Vnútorné vybavenie je pritom plne prispôsobiteľné tak, aby vyhovovalo rôznym osobným štýlom a požiadavkám na funkcionality. Kupujúci má tiež možnosť modernizácie domáceho balíka tak, aby zahŕňal aj strešné solárne panely, toaletu so systémom kompostovania a elektricky vyhrievanú podlahu. Celý domček má rozmery 5,5 x 2,9 x 2,85 metrov a váži 7 000 kilogramov.

Základný model kompaktného prefabrikovaného domu Cube One stojí od 30 000 dolárov a výrobca naň poskytuje záruku na 15 rokov. Bude k dispozícii celosvetovo, no náklady na prepravu a ani dátum prvého vydania ešte nie sú k dispozícii.

Miniatúrny prefabrikovaný dom Cube One.