Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pix Nii je drobný 160 gramový mini PC s dvoma portami HDMI 4K

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie vždy človek potrebuje veľkú stolnú zostavu pokrytú RGB LED diódami, niekedy je pôsobivejšie vtesnať slušné výpočtové parametre do malého, nenápadného balenia v podobe mini počítača. Pix Nii je jeden z najmenších a najľahších mini PC na trhu, čo z neho spolu s dvoma portami HDMI 4K môže urobiť skvelé multimediálne centrum.

Mini počítač Pix Nii je naozaj maličký, má rozmery len 6,9 x 6,6 x 4,8 centimetra a váži okolo 160 gramov. To znamená, že oveľa menší ako iné dostupné minipočítače. Dôležité je však aj to, čo je vnútri. V tomto smere má Pix Nii slušný hardvér. Procesorom je Intel Pentium N6005 s frekvenciou až 3,3 GHz a integrovanou grafikou Intel UHD Graphics. Na výber je 8 GB alebo 16 GB operačnej pamäte DDR4 a úložný priestor SSD s kapacitou 256 GB, 512 GB alebo 1 TB.

To všetko je podporené dobrou súpravou pripojení, na čele s dvojicou portov HDMI, ktoré dokážu vyviesť až 4K rozlíšenie pri 60 Hz, spolu s bezdrôtovými technológiami Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, tromi portami USB 3.2, Ethernet portom a 3,5 mm audio konektorom. Slot na karty MicroSD umožňuje rozšíriť úložný priestor o ďalšie až 2 TB.

Mini počítač Pix Nii.

Malé rozmery a celkom dobré špecifikácie robia z Pix Nii univerzálne malé zariadenie. Graficky náročné hry síce nezvládne, ale stále je v jeho dosahu množstvo príležitostných hier. Najužitočnejší by mohol byť pripojený k projektoru ako multimediálne centrum alebo prenášaný medzi domovom a kanceláriou na pracovné prezentácie.

Aj cena je pomerne skromná, začína sa na 155 EUR za model s 8 GB RAM a 512 GB úložiskom. Mini počítač Pix Nii sa v súčasnosti uchádza o financovanie na startup portáli Indiegogo, kde sa podarilo vyzbierať viac ako 10-násobok pôvodného cieľa, pričom do konca kampane zostáva ešte 24 dní. Ak všetko pôjde podľa plánu, dodanie sa očakáva v decembri 2022.

Mini počítač Pix Nii.