Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový herný monitor Odyssey Neo G9 zobrazí plochu až dvoch 4K displejov

Nový herný monitor Odyssey Neo G9 zobrazí plochu až dvoch 4K displejov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S novým rokom prichádza veľtrh spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas a nová úroda technologických noviniek. Juhokórejská spoločnosť Samsung teraz odhalila svoj najnovší rad monitorov na čele s aktualizovaným herným modelom Odyssey Neo G9, ktorý v jednom ultraširokom zakrivenom monitore pokrýva zobrazuje ekvivalent dvoch 4K displejov umiestených vedľa seba.

Modelový rad Odyssey spoločnosti Samsung tvoria herné monitory s rýchlou obnovovacou frekvenciou, vysokým rozlíšením a charakteristickým zakrivením navrhnutým tak, aby zvýšilo pohltenie tým, že obrazovku posúva do periférneho videnia používateľa.

Najnovší model je aktualizovanou verziou herného monitora Odyssey Neo G9, ktorý sa môže pochváliť väčším displejom a vyšším rozlíšením. Teraz má uhlopriečku až 57 palcov, čo je viac ako 49 palcov v predchádzajúcej generácii, a má až šialené rozlíšenie 7 680 x 2 160 pixelov, čo je ekvivalent dvoch 4K displejov umiestených vedľa seba. No nejedná sa o 8K displej, to by totiž znamenalo iný pomer strán v porovnaní s natiahnutým pomerom až 32 : 9 nového modelu Odyssey Neo G9.

Herný monitor Samsung Odyssey Neo G9.

Ďalšou novinkou je DisplayPort 2.1, ktorý dokáže prenášať dáta až dvakrát rýchlejšie ako DisplayPort 1.4. Táto nová verzia technológie bola oznámená len v októbri a monitor Odyssey Neo G9 je vlastne prvým spotrebiteľským zariadením, ktoré ju podporuje. Medzi ďalšie kľúčové špecifikácie patrí obnovovacia frekvencia až 240 Hz na podporu vyšších snímkových frekvencií a HDR 1000 na oveľa lepší kontrast.

Ďalším predstaveným novým modelom je herný monitor Odyssey OLED G9. Ten je o niečo menší, s uhlopriečkou 49 palcov a má tiež jemnejšie zakrivenie, no stále v sebe zrejme ukrýva rozlíšenie dvoch 4K monitorov. Najväčší rozdiel je však v názve. Tento monitor má obrazový panel OLED, vďaka ktorému poskytne oveľa vyšší kontrastný pomer 1 000 000 : 1 a zobrazí verné farby a čiernu.

Herný monitor Samsung Odyssey OLED G9.

Pre kreatívnejšie založených ľudí je tu monitor ViewFinity S9 určený pre grafikov, fotografov, kameramanov a ďalších kreatívnych profesionálov. Jeho 5K, 27-palcový displej dokáže vykresliť 99 % farebnej škály DCI-P3, v spojení so zabudovaným nástrojom Color Calibration Engine na vyváženie jasu, bielej a farieb.

Profesionálny monitor Samsung ViewFinity S9.

A nakoniec je tu nový 27-palcový monitor Smart Monitor M8. Ten je vytvorený ako všeobecnejší displej s rozlíšením 4K a možnosťou otočenia o 90 stupňov na vertikálne zobrazenie, čo môže byť užitočné pri čítaní dlhých dokumentov alebo sledovaní videí na TikToku. Jeho výraznou funkciou je však zabudovaná technológia SmartThings Hub, ktorá používateľom umožňuje ovládať celý rad zariadení internetu vecí, ako sú svetlá, kamery, zvončeky a termostaty v domácnosti.

Spoločnosť Samsung zatiaľ neoznámila ceny ani dátumy vydania týchto monitorov, ale mali by prísť niekedy v roku 2023.

Inteligentný monitor Samsung Smart Monitor M8.