Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Razer odhaľuje svoju novú hernú výbavu pre rok 2023

Razer odhaľuje svoju novú hernú výbavu pre rok 2023
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Razer oznámila na veľtrhu CES 2023 v Las Vegas dva nové prírastky herných notebookov so 16 a 18-palcovými displejmi, spolu s novým herným príslušenstvom v podobe špičkovej webovej kamery Kiyo Pro Ultra pre streamerov a výkonnejšieho herného soundbaru Leviathan V2 Pro.

Nové 16 a 18-palcové notebooky Blade od spoločnosti Razer sa môžu pochváliť najnovšími technológiami oznámenými na výstave, vrátane špičkových procesorov Intel Core i9 HX 13. generácie a mobilnej grafiky Nvidia GeForce radu RTX 40.

Herný notebook Razer Blade 16 má obrazovku s jasom až 1 000 nitov, ktorú spoločnosť Razer označuje ako „dual-mode“. V režime Creator pracuje v rozlíšení 4K plus s pomerom strán 16 :10 pri obnovovacej frekvencii 120 Hz, zatiaľ čo v režime Gamer znižuje rozlíšenie na 1080p a pracuje pri obnovovacej frekvencii až 240 Hz.

Spoločnosť Razer tiež vymyslela novú špecifikáciu, ktorú nazýva ako „Graphics Power Density“, pre množstvo grafického výkonu na kubický palec, aby vyjadrila silu výkonu notebookov. Model Raze Blade 18 má tiež nové komponenty, ale získal displej s rozlíšením 1440p a s obnovovacou frekvenciou 240Hz. Dostal aj jednu z čoraz bežnejších 5-megapixleových webových kamier a obsahuje sústavu šiestich reproduktorov, ktorá využíva priestorový zvuk THX od Razeru.

Obe zariadenia sa majú dodávať v tomto štvrťroku. Cena modelu Blade 16 sa začína na 2 700 dolároch, zatiaľ čo cena modelu Blade 18 sa začína na 2 900 dolároch.

Zdroj: Razer

Rad soundbarov Leviathan V2 od spoločnosti Razer sa dočkal kvalitnejšieho súrodenca Leviathan V2 Pro. Okrem toho, že model Pro pridáva 30 svetelných zón, vylepšuje svoje zvukové schopnosti o technológiu sledovania hlavy používateľa prostredníctvom infračervených kamier a formovanie lúča na presnejšie nasmerovanie zvuku na jeho uši.

Nahrádza tiež dvojicu plnorozsahových meničov, výškových a pasívnych meničov za päť plnorozsahových meničov, čím sa zvyšuje rozsah spodnej frekvenčnej odozvy zo 45 Hz na 40 Hz a zároveň sa zvyšuje výstupný výkon z 96 dB na 98 dB. Do modelu Leviathan V2 Pro sa vrátil aj konektor na slúchadlá, ktorý spoločnosť Razer odstránila, keď posunula model Leviathan o generáciu vyššie.

Soundbar sa dá už teraz predbežne objednať za 400 USD. Jeho dodávka je naplánovaná na koniec januára.

Zdroj: Razer

Spoločnosť Razer už mala webovú kameru Kiyo Pro, takže jej najnovší model sa zaradil do najvyššej línie Ultra. Model webovej kamery Kiyo Pro Ultra s rozlíšením 4K bol vylepšený o 1 / 1,2-palcový obrazový snímač, ktorý je oveľa väčší ako u typických webových kamier, čo môže výrazne pomôcť pri expozícii najmä pri slabom osvetlení a pri farbách.

Webová kamera má „ultra“ veľký objektív so svetelnosťou F 1,7 a umožňuje zaostrovanie a nastavenie hĺbky ostrosti, čo iným webovým kamerám bohužiaľ chýba. Kiyo Pro Ultra tiež poskytne konverziu video toku 30-40 snímok za sekundu na nižšie rozlíšenia a vyššie snímkové frekvencie za chodu a umožní videá priamo streamovať von. Okrem ochranného samostatného krytu má tiež zabudovanú uzávierku pre vyššiu úroveň zabezpečenia súkromia.

Nová webová kamera Razer Kiyo Pro Ultra je už k dispozícii, aj keď za „mastných“ 400 dolárov.

Zdroj: Razer