Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Klávesnica Monokey Standard umožní rýchlu výmenu spínačov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 3. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vytvorenie klávesnice s ohľadom na každého je ambiciózny projekt, no zdá sa, že vývojárom zo spoločnosti Monokei sa to podarilo. Ich mechanická klávesnica s jednoduchým názvom Standard má totiž za cieľ poskytnúť jedinečný zážitok z písania pre každého. Je to možné vďaka možnosti rýchlej výmeny rôznych spínačov, aby poskytla buď tichý alebo hmatový a zvukovo intenzívny zážitok z písania.

Mechanická klávesnica Monokei Standard obsahuje za chodu vymeniteľné dosky plošných spojov, takže používateľ môže rýchlo prepínať medzi rôznymi spínačmi podľa vlastného výberu. Klávesnica sa dá vybaviť spoľahlivým radom spínačov Cherry MX ktoré poskytujú dobrý zážitok z písania pre všetky prípady použitia.

Mechanická klávesnica Monokei Standard.

Používateľ si pritom môže vybrať sadu obľúbených spínačov podľa konktrétnej situácie alebo nálady. Na výber sú tiché spínače MX Silent Red pre písanie v kancelárii alebo v nočných hodinách, klasické spínače MX Red alebo hmatovo a zvukovo výrazné spínače MX Brown.

Mechanická klávesnica Monokei Standard.

Používateľ môže dokonca vymeniť aj samotné PTB dvojité klávesy, ktoré sú mimoriadne odolné a sú dostupné v rôznych farbách. Klávesnica obsahuje polykarbonátové platne, ktoré sa vyznačujú ohybnosťou a zvukovými vlastnosťami materiálu. Vývojári ich spárovali s tesniacimi pásikmi, aby sa lepšie tlmili zvuky pri písaní a zároveň sa zachovala pevná, ale pohodlná hmatová odozva aj dlhé hodiny používania klávesnice.

Mechanická klávesnica Monokei Standard.

Ďalšou výhodou klávesnice Standard môže byť možnosť bezdrôtového alebo káblového pripojenia. Klávesnica umožní bezdrôtovo prepínať medzi až štyrmi zariadeniami, s ktorými sa spája prostredníctvom technológie Bluetooth 5.1. Výdrž batérie je udávaná až na 30 dní na jedno nabitie. Káblové pripojenie má podobu moderného USB-C konektora. Klávesnica sa dodáva s vlastným firmvérom, ktorý v budúcnosti môže rozšíriť softvérovú funkčnosť.

Mechanická klávesnica Monokei Standard je k dispozícii v štyroch farbách za cenu 133,95 EUR.

Mechanická klávesnica Monokei Standard.