Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MouthPad vloží počítačovú myš priamo do úst používateľa

MouthPad vloží počítačovú myš priamo do úst používateľa
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 4. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V priebehu rokov vzniklo niekoľkých experimentálnych systémoch, ktoré by ľuďom umožnili ovládať počítače alebo iné zariadenia ústami. Jeden takýto nástroj by však mal byť čoskoro komerčne dostupný vo forme zariadenia s názvom MouthPad.

Zariadenie MouthPad, ktoré vyrába Augmental, spinoff spoločnosť z MIT, je určené predovšetkým pre ľudí, ktorí nepoužívajú svoje ruky. To znamená, že je tiež zameraný na ľudí, ktorí sa snažia vykonávať jednu úlohu rukami a súčasne ovládať elektronický prístroj. MouthPad má 3D vytlačené vodotesné telo z dentálnej živice, vo vnútri ktorého je mikroprocesor, batéria, modul Bluetooth a flexibilná obvodová doska s integrovanými tlakovými senzormi.

Každá jednotka je vyrobená na mieru tak, aby vyhovovala jednotlivému používateľovi prostredníctvom 3D skenovania vnútra jeho úst. Keď je na mieste, zakrýva horné zuby a vrchnú časť úst. Dá sa rýchlo a jednoducho vybrať z úst a údajne to neovplyvňuje schopnosť jasne rozprávať. Celé to váži asi 7,5 gramu a má hrúbku približne 0,7 mm.

MouthPad umožňuje používateľom vykonávať úlohy myšou pomocou jazyka.

MouthPad funguje tak, že sníma polohu a tlak jazyka používateľa a prevádza tieto údaje na príkazy pomocou algoritmu strojového učenia. Na smartfóne, notebooku alebo inom zariadení prepojenom s Bluetooth môže používateľ pohybovať a klikať kurzorom, odosielať a prijímať e-maily, hrať videohry alebo robiť takmer čokoľvek iné, čo by sa zvyčajne vykonávalo pomocou bežnej počítačovej myši.

Zariadenie je kompatibilné s operačnými systémami iOS, Android, Windows, Mac a Linux. Jedno dvojhodinové nabitie batérie údajne vystačí na viac ako päť hodín používania.

Potenciálni kupujúci sa môžu pridať do poradovníka prostredníctvom webovej stránky spoločnosti. Zatiaľ neboli zverejnené žiadne informácie o cene a dostupnosti.

Jedno nabitie batérie MouthPad údajne stačí na viac ako päť hodín prevádzky.