Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Klávesnica Fusion Keyboard 2.0 skrýva pod klávesmi trackpad

Klávesnica Fusion Keyboard 2.0 skrýva pod klávesmi trackpad
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak chcete kompaktnú, prenosnú Bluetooth klávesnicu, prečo ju robiť väčšiu alebo ťažšiu, než musí byť? To presne je myšlienka novej bezdrôtovej klávesnice Fusion Keyboard 2.0, ktorá pod svoje dotykové klávesy umiestňuje viacdotykový trackpad.

Ako už podľa názvu viete, klávesnica Fusion Keyboard 2.0 nie je prvá svojho druhu. Jej cesta začala už v roku 2015 odhalením klávesnice Moky. Toto zariadenie, ktoré vyrobila juhokórejská startup spoločnosť s rovnakým názvom, využívalo infračervené optické senzory na prinesenie funkčnosti trackpadu do časti jeho klávesov. Vydláždilo to cestu prvej verzii klávesnice Fusion Keyboard, ktorá vymenila optické snímače za kapacitné.

Bluetooth klávesnica so skrytým trackpadom v klávesách Fusion Keyboard 2.0.

To celé nás privádza ku klávesnici Fusion Keyboard 2.0, ktorú vyrobila premenovaná spoločnosť Mokibo. Rovnako ako jej bezprostredný predchodca má kapacitné snímače v časti kláves v strede klávesnice. Na 76 % celkovej plochy klávesnice je však táto časť podstatne väčšia a údajne citlivejšia ako pri predchádzajúcom modeli.

Používatelia píšu rovnako ako na akejkoľvek inej klávesnici. Pri úlohách trackpadu, ako je potiahnutie, posúvanie a klikanie, jednoducho posúvajú a stláčajú prsty na klávesoch oblasti trackpadu. Môžu dokonca vykonávať viacdotykové funkcie, ako je napríklad priblíženie pomocou dvoch prstov.

Bluetooth klávesnica so skrytým trackpadom v klávesách Fusion Keyboard 2.0.

Dôležité je, že klávesnica sa automaticky prepne do režimu trackpadu, akonáhle zaznamená akékoľvek pohyby typu trackpadu, a prepne sa späť do režimu písania, keď sa obnovia bežné stlačenia klávesov. Nie sú teda potrebné žiadne manuálne prepínania.

Klávesnica Fusion Keyboard 2.0 je kompatibilná s bežnými operačnými systémami, ako sú macOS, Windows, iOS a Android, a navyše obsahuje ochranný kryt, ktorý sa dá zložiť a slúži ako stojan pre pripojený tablet alebo smartfón. Navyše sa dá spárovať až s tromi zariadeniami naraz, pričom medzi nimi prepínate stlačením dvoch kláves. Jedno 2-hodinové nabitie lítiovej batérie zariadenia je údajne dobré až na 60 hodín používania.

Bluetooth klávesnica so skrytým trackpadom v klávesách Fusion Keyboard 2.0.

Bluetooth klávesnica so skrytým trackpadom v klávesách Fusion Keyboard 2.0 je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Ponúka sa pritom v troch verziách. Model s univerzálnou veľkosťou za 89 USD (asi 82 EUR), s plánovanou maloobchodnou cenou 139 USD (približne 128 EUR), 11-palcový model iPad Pro za 99 USD (okolo 91 EUR), s plánovanou maloobchodnou cenou 159 USD (cca 146 EUR) a 12,9-palcový model iPad Pro za 105 USD (po prepočte 96 EUR), s plánovanou maloobchodnou cenou 169 USD (zhruba 155 EUR). Ich hmotnosť sa pohybuje od 340 do 650 gramov. Za predpokladu, že všetko pôjde podľa plánu, klávesnica Fusion Keyboard 2.0 by sa mala dodávať už koncom tohto mesiaca.

Bluetooth klávesnica so skrytým trackpadom v klávesách Fusion Keyboard 2.0.