Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Jednoduchý displej minimalizuje rozptyľovanie počas písania

Jednoduchý displej minimalizuje rozptyľovanie počas písania
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 8. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak sa chcete naozaj sústrediť na písanie, pravdepodobne by ste nemali používať počítač, ktorý je pripojený k veľmi rušivému internetu alebo ktorý vám neustále posiela upozornenia na e-maily. V tomto prípade prichádza na rad jednoduchá miniatúrna obrazovka BYOK, ktorá vám nedovolí robiť nič iné ako písať.

Kompaktné zariadenie BYOK, ktorej názov je skratkou pre „Bring Your Own Keyboard“ (prines si vlastnú klávesnicu) má podobu malého podsvieteného monochromatického LCD displeja s rozmermi len 165 x 80 x 40 milimetrov. Pripája sa k existujúcej klávesnici tretej strany buď cez Bluetooth, alebo cez USB kábel.

Jednoduchý monochromatický LCD displej na písanie textu BYOK.

V závislosti od toho, ktorá z troch veľkostí písma je zvolená, displej BYOK zobrazuje naraz len dva až šesť riadkov textu. Používanie je údajne úplne jednoduché, stačí zapnúť zariadenie, pripojiť klávesnicu a začať písať. Textové súbory sa môžu ukladať a načítavať z vlastnej 16 MB internej pamäte a neskôr prenášať do počítača používateľa pomocou USB kábla.

Pomocou tlačidiel na zadnej strane zariadenia BYOK môžu používatelia prechádzať nastavovacími a informačnými obrazovkami.

Ak sa používateľ rozhodne synchronizovať zariadenie s miestnou Wi-Fi sieťou, možno súbory tiež odoslať na Disk Google. Zariadenie BYOK možno podoprieť pomocou vlastného odnímateľného stojana alebo pripojiť k voliteľnému magnetickému stojanu pomocou vlastného integrovaného magnetu. Výdrž batérie sa údajne pohybuje od 5 do 20 hodín, v závislosti od zvoleného jasu obrazovky. Na výber sú štyri nastavenia, vrátane nulového jasu.

Jednoduchý monochromatický LCD displej na písanie textu BYOK.

Jednoduchý monochromatický LCD displej na písanie textu BYOK sa dá získať podporou startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 139 USD (asi 126 EUR) a na výber je v čiernej alebo bielej farbe. Plánovaná maloobchodná cena je 180 USD (okolo 163 EUR). Distribúcia by sa mala začať v marci 2025.