Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladacia klávesnica a minipočítač pre prenosnú produktivitu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak máte v domácej kancelárii málo miesta, minipočítač a skladacia klávesnica by mohli byť nástrojmi na zvýšenie produktivity, ktoré potrebujete. V júli ich skombinovala čínska startup spoločnosť Shoujie Technology a jej skladací počítač s klávesnicou Lunar 2 v 1 vstúpil do beta testovania. Teraz sa na portáli Kickstarter začala kampaň na financovanie jeho výroby.

Spojenie klávesnice s počítačom samozrejme nie je novinkou. Všetko, čo potrebujete, je monitor, ktorý môžete pripojiť na zobrazenie obsahu a všetko je pripravené. Novinka Lunar kombinuje tento tvar s obľúbenou prenosnou klávesnicou, ktorá šetrí miesto. Výhodou zariadenia 2 v 1 je odolná kovová konštrukcia a 1,2 mm klávesy s nožnicovými spínačmi. Udávané rozmery v zloženom stave sú 153 x 110 x 30 mm, vďaka čomu sa ľahko prenáša v batohu alebo dokonca vo vrecku nohavíc. Jeho hmotnosť je údajne len 800 gramov.

Kombinovaný minipočítač so skladacou klávesnicou Lunar 2 v 1.

Keď príde čas na prácu alebo zábavu, zariadenie sa roztvorí na rozmery 290 x 110 x 15 mm a ponúkne klávesnicu plnej veľkosti a miniatúrny trackpad. Vo vnútri sa nachádza osem jadrový procesor AMD Ryzen 7 8840U, ktorý je podporovaný až 32 GB 6400 Hz LPDDR5X RAM a až 1 TB SSD úložiskom. K dispozícii je Wi-Fi 6, spolu s gigabitovým ethernetom, ak dávate prednosť káblovej konektivite. Nechýba ani Bluetooth 5.2, čo znamená, že Lunar sa dá používať aj ako bežná Blutooth klávesnica.

Kombinovaný minipočítač so skladacou klávesnicou Lunar 2 v 1.

Na okraji je jeden port USB typu A a dva konektory USB-C na pripojenie k externým monitorom, prenosným obrazovkám alebo dokonca okuliarom pre rozšírenú realitu od spoločnosti Rokid, ktorá vraj zariadenie Lunar 2 v 1 „vrelo odporúča“. Spomína sa aj bezdrôtové pripojenie k tabletom a počítačom typu „všetko v jednom“ na prácu s viacerými obrazovkami.

Kombinovaný minipočítač so skladacou klávesnicou Lunar 2 v 1.

Súčasťou balenia je vstavaná batéria s kapacitou 16 000 mAh na použitie kdekoľvek a kedykoľvek až 10 hodín na jedno nabitie, ak však zariadenie Lunar 2 v 1 napája aj káblový monitor alebo okuliare pre rozšírenú realitu, bude to mať vplyv na výdrž batérie. O chladenie systému sa starajú dve tepelné trubice. A nakoniec, zdá sa, že zariadenie sa dodáva s vlastným softvérom, ale operačná platforma je zrejme voliteľná. Výojári projektu odporúčajú Window 11.

Kombinovaný minipočítač so skladacou klávesnicou Lunar 2 v 1.

Kombinovaný minipočítač so skladacou klávesnicou Lunar 2 v 1 je momentálne na startup portáli Kickstarter, kde sa jeho výroba financuje od 579 USD (približne 530 EUR) za konfiguráciu 16 GB / 512 GB, čo predstavuje 17 % úsporu oproti očakávanej maloobchodnej cene. Platia obvyklé upozornenia týkajúce sa crowdfundingu, ale ak všetko pôjde podľa plánu v rámci už financovanej kampane, začiatok dodávok sa odhaduje na január 2025.