Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS Lenovo: Flexibilné zariadenia z radu YOGA

TS Lenovo: Flexibilné zariadenia z radu YOGA
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo na medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2015 oznámila uvedenie svojho nového radu YOGA konvertibilných zariadení a tabletov s novými technológiami, ktoré posúvajú flexibilitu a interaktivitu na úplne novú úroveň.

Tento rad zahŕňa tenký a ľahký YOGA 3 notebook v 11 a 14- palcových modeloch (v 13 palcovom šasi), zostrojený pre dnešných spotrebiteľov, ktorí sú neustále v pohybe a potrebujú mať neustály prístup k digitálnemu obsahu. Patrí sem tiež ThinkPad YOGA, ktorého 12-palcový model je optimalizovaný pre firmy a jeho14 a 15 palcové modely sú určené pre profesionálnych spotrebiteľov. A v neposlednom rade je tu 8-palcový YOGA Tablet 2 s OS Windows, prinášajúci Lenovo technológiu AnyPen, vďaka ktorej sa takmer každé pero premení na písací nástroj pre tablet.

Už žiadne prsty, Lenovo technológia AnyPen mení perá a ceruzky na písacie nástroje vhodné pre tablety

8-palcový YOGA Tablet 2 s OS Windows a technológiou AnyPen rozširuje rodinnú tradíciu radu YOGA: hardvér, okrem prispôsobenia sa užívateľovi vďaka štyrom režimom, taktiež prináša nové, inovatívne riešenie písania, vďaka ktorému majú užívatelia lepšiu možnosť komunikovať so svojím zariadením a ktoré ho odlišuje od ostatných dnešných tabletov.

S Lenovo technológiou AnyPen sa z akéhokoľvek pera alebo ceruzky1 stáva písacia potreba - nie je potrebné žiadne stylus pero. Spotrebitelia si môžu vziať svoj obľúbený nástroj a používať ho na jednoduché ovládanie priamo na dotykovom displeji tabletu a už sa nemusia spoliehať na svoje prsty. S Lenovo technológiou AnyPen je teraz písanie na tablete rovnako intuitívne ako písanie na papier. Pre užívateľov bude táto technológia veľmi praktická, keďže zariadenia s menším displejom vyžadujú precíznejšie ovládanie ako prst. A táto Lenovo technológia zároveň eliminuje potrebu nahradiť stratené špeciálne stylus pero pre dotykové displeje a šetrí tak náklady za jeho samostatné zakúpenie.

Na jeseň 2014 bol uvedený rad YOGA Tablet 2. Jeho súčasťou je aj 8-palcový YOGA Tablet 2 s OS Windows, ktorý si získal uznanie za vylepšenia oproti pôvodnému YOGA tabletu. Nielenže na rozdiel od ostatných tabletov na trhu má štyri jedinečné režimy - Držanie, Naklonenie, Stojan a Zavesenie - vďaka čomu majú užívatelia viac možností ako robiť viac, ale prináša tiež nevídané zážitky zo zábavy. Je vybavený dvoma prednými reproduktormi, redukciou hluku Wolfson Master Hi-Fi a Dolby audio, a maximalizuje tak zábavu. Vďaka OS Windows 8.1, 8-palcovému FHD displeju a procesoru Intel® Atom™ môžu užívatelia nájsť skvelú rovnováhu medzi prácou a zábavou. Mobilní užívatelia určite ocenia výrazne dlhú výdrž batérie, až do 15 hodín.

YOGA 3 – Flexibilný partner pre dnešného spotrebiteľa

Nový YOGA 3 spotrebiteľom prináša ešte väčšiu flexibilitu vďaka možnosti výberu medzi 11-palcovým modelom alebo novým, 14 palcovým modelom s podsvieteným displejom. Obe tieto konvertibilné zariadenia predstavujú dizajn, ktorý je tenký ako obálka - majú hrúbku 18,3 mm alebo menej. Väčší, 14-palcový model v skutočnosti užívateľom ponúka ešte reálnejší displej, pričom naďalej zostáva výrazne tenký a ľahký v 13-palcovom šasi. A s hrúbkou len 15,8 mm a váhou 1,1 kg aj 11-palcový model zostáva najľahším konvertibilným modelom radu YOGA. Oba modely sú v klasickom YOGA prevedení s dvojpántovým dizajnom, ktorý umožňuje 360° flexibilitu a užívatelia tak majú k dispozícii skvelú funkcionalitu a hodnotu vďaka štyrom špeciálnym režimom - Notebook, Stojan, Stan a Tablet. Lenovo pánt zdokonalilo, takže sa teraz otvára a zatvára hladšie a pri 180° môže byť displej položený vo vodorovnej polohe.

YOGA konvertibilné zariadenia predstavujú okrem nádhernej technológie aj skvelý výkon vďaka procesorom Intel® Core™ i7 až 5.generácie v 14-palcovom modeli a tiež systému Windows 8.1, FHD displejom a rýchlemu 802.11 A/C WiFi. Silný výkon si zaslúži úžasne hlasný a čistý zvuk, takže Lenovo vybavilo YOGA 3 stereo reproduktormi a audio systémom Waves. A o viac prispôsobivý, intuitívnejší zážitok sa stará inteligentný softvér Harmony od Lenovo. Harmony užívateľom pomáha objavovať a prispôsobovať si aplikácie a zahŕňa automatické prispôsobenie jasu pri čítaní knihy, umožňuje pohybové ovládanie alebo aj optimalizáciu audio nastavení v jednotlivých režimoch a tiež odporúča nové aplikácie.

Užívatelia si môžu vybrať zo zábavných farebných prevedení, vrátane pútavej mandarínkovo oranžovej, platinovej striebornej, novej kriedovo bielej alebo ebenovej čiernej farby.

ThinkPad YOGA – Pripraví profesionálov s výkonom dvoch nových inovácií

Spoločnosť Lenovo vytvorila nové ThinkPad YOGA konvertibilné zariadenia v 12, 14 a najnovšie aj 15-palcovom prevedení, aby vyhovela potrebám firiem a profesionálnych užívateľov, pričom vytvorila dokonalú rovnováhu produktivity a skvelého počítača pre osobné využitie. Zostavený pre malé firmy, domáce kancelárie a študentov, ThinkPad YOGA im prináša mobilnú flexibilitu, aj vďaka novej technológii ActivePen vo vybraných modeloch a zároveň elegantný dizajn a funkcie, ktoré sú optimalizované pre biznis, ako napr. 3D kamera v ThinkPad YOGA 15.

Vybrané modely ThinkPad YOGA prinášajú technológiu ActivePen pre pohodlné, presné a precízne písanie rukou. Táto technológia je ideálna pre produktívne výkony, ako napr. robenie poznámok, odosielanie emailov alebo vytváranie prezentácií. ActivePen verne napodobňuje užívateľovo písanie na papieri. YOGA 12 naďalej ponúka možnosť digitizéra/pera, ktoré poskytuje akúsi internú garáž pre pero. ThinkPad vytvára inovatívny hardvérový a softvérový zážitok z písania, bez ohľadu na to, o akú technológiu pera ide.

Vďaka štyrom režimom a celodennej výdrži batérie môžu užívatelia písať digitálne a vychutnať si ktorýkoľvek z režimov, ktoré ThinkPad YOGA ponúka: písať na klávesnici alebo rukou v režime Notebook, robiť si poznámky na prednáške v režime Tablet, prezentovať kolegom v režime Stojan alebo len tak oddychovať pri sledovaní filmu v režime Stan. A s klávesnicou Lift n’ Lock je prepínanie medzi režimami Notebook a Tablet bezproblémové, klávesy sa nezaseknú.

Navyše sú tenké a ľahké - majú hrúbku 19 mm a vážia menej ako 1,5 kg pri 12-palcovom modeli. Tieto štýlové konvertibilné zariadenia sú v čiernom prevedení, s atraktívnou podsvietenou klávesnicou a tiež FHD dotykovou obrazovkou.

ThinkPad YOGA je vhodný pre firmy a disponuje ďalšou novou technológiou, ktorá pomôže malým firmám: zabudovaná 3D kamera. 15-palcový model je prvým Lenovo notebookom, ktorý je možné získať s 3D kamerou. V súčasnosti sa 3D kamery firmami využívajú, keďže prinášajú osobnejší kontakt pri video konferenciách a sú vhodné na scanovanie malých objektov v aplikáciách 3D tlače.

ThinkPad YOGA je tiež pripravený pre biznis vďaka výkonným procesorom Intel® Core™ i7 až 5.generácie, operačnému systému Windows 8.1, s možnosťou vPro pre riadené prostredie (len 12-palcový model), veľkému úložisku s kapacitou až 1 TB a taktiež Dolby Home Theatre v4.

Modely ThinkPad YOGA rozširujú celkový počítačový zážitok vďaka Lenovo aplikácii SHAREit, určenej na jednoduché zdieľanie súborov medzi jednotlivými zariadeniami. Malí firemní užívatelia sa môžu rozhodnúť pre dodatočnú podporu cez službu Lenovo Services pre svoj konvertibilný ThinkPad YOGA. Vybrať si môžu hneď z niekoľkých služieb: Accidental Damage Protection (ochrana proti náhodnému poškodeniu), Warranty Upgrade (Predĺženie a rozšírenie záruky), Priority Technical Support (prioritná technická podpora) a ďalších.

8-palcový YOGA Tablet 2 s Windows, prinášajúci Lenovo technológiu AnyPen, bude dostupný koncom januára.

13- a 14-palcové modely YOGA 3 budú dostupné v marci.

ThinkPad YOGA, modely 12 a 15-palcov, budú dostupné začiatkom februára.

14-palcový model ThinkPad YOGA bude dostupný začiatkom februára.

(Zdroj: TS Lenovo)