Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nvidia GeForce GTX 980 už aj v notebookoch

Nvidia GeForce GTX 980 už aj v notebookoch
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známy výrobca grafických kariet, spoločnosť Nvidia, oznámila rad nových notebookov, ktoré budú vybavené výkonnými kartami GeForce GTX 980, ktoré poznáme zo stolných počítačov. Extra výkon v mobilnej verzii bude vhodný aj preto, že sa jedná o prvé notebooky, ktoré plne podporujú zariadenie pre virtuálnu realitu Oculus Rift.

Spoločnosti Nvidia sa podarilo zmenšiť desktopovú grafickú kartu GeForce GTX 980 do mobilnej formy. Je založená na architektúre Maxwell a do notebookov prináša grafický procesor s 2,048 jadrami. Hráči si tak aj na notebookoch budú môcť zahrať najnovšie počítačové hry v najvyššej možnej kvalite.

Notebooky, vybavené touto grafickou kartou, spĺňajú špecifikácie potrebné pre spustenie zariadenia pre zobrazovanie virtuálnej reality Oculus Rift, ktoré bude k dispozícii v 1. štvrťroku 2016. Okrem toho budú mať notebooky rýchlu pamäť až 7 Gbps spolu s technológiou Nvidia G-SYNC, ktorá vyrovnáva obnovovaciu frekvenciu displeja tak, aby zodpovedal výstupu z grafiky.

Momentálne bolo potvrdených šesť systémov, ktoré budú vybavené kartou GeForce GTX 980, ide o notebooky Aorus X7 DT, Clevo P870DM a P775DM, MSI GT72 a GT80 a Asus GX700VO. Posledný menovaný prichádza navyše s dokovacou stanicou pre vodné chladenie, ktorá poskytne vyšší výkon na pracovnom stole. Ceny ani dostupnosť zatiaľ nie sú známe.

notebook, Nvidia, GeForce GTX 980, GTX 980, grafická karta, Maxwell, Oculus Rift, technológie, novinky