Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Wi-Fi 802.11ac wave 2 vylepšuje rýchlosť a stabilitu bezdrôtového prenosu

Wi-Fi 802.11ac wave 2 vylepšuje rýchlosť a stabilitu bezdrôtového prenosu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Počet zariadení pripojených do bezdrôtovej siete v našej domácnosti a práci neustále narastá. So zvyšujúcimi sa nárokmi na veci ako je napríklad 4K video streaming, Wi-Fi Alliance pracuje na tom, aby štandard Wi-Fi držal tempo s vyššími požiadavkami na vysokorýchlostné prenosy. Aktualizácia „wave 2“ pre 802.11ac so sebou prináša lepší multitasking, zdvojnásobenú šírku pásma kanála a rozšírenú podporu pre 5 GHz pripojenie.

Jedna z najviac očakávaných funkcií v novej verzii je Multi-User Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO), ktorá umožňuje prevádzkovať viac zariadení na rovnakej sieti bez poklesu výkonu. MU-MIMO je schopné odosielať dáta do viacerých zariadení naraz, takže je menej pravdepodobné, že nastane pokles rýchlosti sťahovania, ak napríklad iný používateľ pozerá stramované video.

S aktualizáciou Wi-Fi 802.11ac wave 2 bola maximálna šírka pásma kanála zvýšená z 80 MHz až na 160 MHz. K dispozícia je širšia podpora pre 5 GHz kanály. Znížením počtu sietí použitím prekrývajúcich sa kanálov sa znižuje rušenie a preťaženie prenosu a narastá potenciál zdvojnásobenia prenosovej rýchlosti.

Aktualizácia Wi-Fi 802.11ac wave 2 prináša vylepšenie rýclosti a stability bezdrôtového dátového prenosu

Wi-Fi Alliance aktualizovala svoj program „Wi-Fi Certified ac“ preto, aby udržala tempo s rozvíjajúcimi sa aplikáciami a vyriešila rastúce požiadavky používateľov. Kým niekoľko šťastlivcov bude schopných aktualizovať svoje existujúce zariadenia na nový štandard pomocou softvérovej aktualizácie, väčšina ľudí si bude musieť zakúpiť nový hardvér, aby mohli využívať vylepšené parametre Wi-Fi pripojenia. Prvé Wi-Fi Certified produkty s podporou nových funkcií budú dostupné od výrobcov Broadcom, Marvel, MediaTek Qualcomm a Quantenna.

Wi-Fi Alliance v novej aktualizácii wave 2 pre Wi-Fi 802.11ac priniesla lepší multitasking, zdvojnásobenie šírky pásma kanála a rozšírenie podproy pre 5 GHz pripojenie