Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tablet Samsung Galaxy Tab A sa vyzbrojil väčším displejom a digitálnym perom S Pen

Tablet Samsung Galaxy Tab A sa vyzbrojil väčším displejom a digitálnym perom S Pen
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejská spoločnosť Samsung sa už čoskoro chystá zaradiť do predaja nový tablet Galaxy Tab A, ktorý je o niečo väčší a ponúka aj vyššie rozlíšenie, ako minuloročný model. Výrobca k tabletu pribalil aj pero S Pen, ktoré sa od tohto momentu stáva pre tieto tablety štandardom.

Nový tablet Galaxy Tab A sa môže pochváliť 10,1 palcovým displejom s rozlíšením WUXGA, čiže 1920 na 1200 bodov. Tablet je poháňaný osemjadrovým procesorom Exynos 7870 spolu s 3 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko má kapacitu 16 GB, ktorá samozrejme môže byť navýšená prostredníctvom microSD karty až o ďalších 256 GB.

Galaxy Tab A je vybavený zadným fotoaparátom s rozlíšením 8 megapixelov a predným, selfie fotoaparátom, ktorý má rozlíšenie 2 megapixely a môže byť použitý aj pre videohovory. Tablet váži približne 553 gramov a zabudovaná batéria s kapacitou 7300 mAh by mala poskytnúť dostatok energie pre asi 14 hodín surfovania po internete alebo 13 hodín pre pozeranie videí.

Nový tablet Samsung Galaxy Tab A získal o niečo väčší displej spolu s digitálnym perom S Pen

Čo sa týka konektivity je Galaxy Tab A vybavený všetkými štandardnými technológiami, ako je Wifi, Bluetooth 4.2 Low Energy a port USB 2.0 pre nabíjanie. Samsung sa zatiaľ nevyjadril či bude dostupná i verzia tabletu s LTE pripojením. Galaxy Tab A beží na operačnom systéme Android 6.0 Marshmallow, a tak si fanúšikovia nového systému Android Nougat budú musieť ešte nejakú tú chvíľu počkať, kým Samsung uvoľní aktualizáciu.

Nový tablet Galaxy Tab A bude dodávaný v dvoch farebných prevedeniach, klasickej čiernej a bielej farbe. K dispozícii bude od 28. októbra za cenu 349,99 dolárov.

Nový 10,1 palcový tablet Samsung Galaxy Tab A bude k dispozícii v čiernej aj bielej farbe