Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slúchadlá Creative SoundBlasterX H5 určite potešia mnohých náruživých hráčov

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
26. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nadšenci počítačových hier vedia, že ich pocity im, okrem obrazu, výrazne pri hrách umocní najmä zvuk. Zrejme najlepšie však dokážu hráča vtiahnuť do deja takzvané headsety, teda spojenie slúchadiel a mikrofónu pre komunikáciu so spoluhráčmi.

V tejto kategórii sa snaží vyniknúť aj SoundBlasterX H5 z dielne výrobcu Creative. Jeho masívne, až 50 milimetrové, širokospektrálne meniče dokážu vďaka technológii neodýmiových magnetov reprodukovať čistejší, hlasnejší a presnejší zvuk ako ich predchodca.

Podpísala sa pod to aj naklonená poloha meničov, čím v slúchadlách vzniká miniatúrna akustická komora, ktorá minimalizuje rezonanciu vo vnútri mušlí. Ucho pritom obopína pohodlné polstrovanie, ktoré tvorí pamäťová pena. Spolu s hlavovým mostom zo zosilnenej ocele a hliníkovou konštrukciou by mali slúchadlá prispieť k tomu, že sú pre hráča pohodlné a netlačia ani pri poriadne dlhých hráčskych súbojoch. Zároveň prispieva použitý materiál aj k odolnosti slúchadiel.

Výrobca Creative slúchadlám už pri výrobe predladil dynamické zvukové vlastnosti. Znamená to, že nadmerne nepreferujú žiadnu konkrétnu frekvenčnú oblasť. Jednoducho vysoké, stredné a hlboké tóny sú vyvážené.

Herné slúchadlá s mikrofónom Creative SoundBlasterX H5

Určite nikoho pozornosti neušlo to, že slúchadlá majú aj mikrofón. Ten je však odpojiteľný a vďaka technológii potláčania šumu filtruje zvuky tak, že je hráčov hlas jasne počuť aj v hlučnejšom prostredí.

Slúchadlá Sound BlasterX H5 sa pritom dajú, cez 4žilový kábel, s 3,5mm Jack konektorom, pripojiť aj k smartfónom, tabletom a herným konzolám. V súvislosti s tým je k dispozícii aj linkový ovládač, ktorý umožňuje jednoducho ovládať hudbu, hlasitosť a tiež hlasové volania, práve pri prepojení so smartfónom.

Pri hraní hier odporúča výrobca aj spojenie so softvérom Sound BlasterX Acoustic Engine Lite pre Windows. V ňom je potom možné využiť prednastavené zvukové profily, ktoré sú špeciálne naprogramované podľa zvukových nastavení obľúbených hier súčasnosti.