Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cenovo dostupný tablet Lenovo Yoga A12 s inovatívnou klávesnicou Halo

Cenovo dostupný tablet Lenovo Yoga A12 s inovatívnou klávesnicou Halo
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínske Lenovo pokračuje vo svojich netradičných tabletoch, čoho dôkazom je aj nový model Yoga A12 s veľkým 12,2 palcovým displejom. Ten totiž prevzal z tabletu Yoga Book pevne pripojenú inovatívnu klávesnicu Halo a používateľom môže slúžiť ako cenovo veľmi dostupné zariadenie 2 v 1.

Yoga A12 je v podstate veľký tablet s operačným systémom Android, ktorého displej je pripojený ku klávesnici prostredníctvom dvoch závesov otočných o 360 stupňov. Vývojári sa rozhodli do tohto zariadenia vložiť dotykovú klávesnicu s touchpadom. Tá nesie názov Halo a prvýkrát sa objavila s uvedením zaujímavého tabletu Yoga Book. Namiesto klasických fyzických tlačidiel reaguje hladká a podsvietená klávesnica na hmatovú väzbu používteľa vo forme svetelných vibrácií.

Spoločnosť Lenovo predstavila nový tablet Yoga A12 s klávesnicou Halo

Ide v podstate o väčšiu a cenovo dostupnejšiu verziu minulorčného tabletu Yoga Book. No narozdiel od nej klávesnica Halo v A12tke neobsahuje digitizér pre písanie a kreslenie a s telom displeju je prepojená dvojicou závesov a teda nie známym „hodinkovým“ závesom Watchband. Napriek tomu klávesnica Halo prináša používateľom už overené dotykové písanie, na ktoré si rýchlo zvyknú a zabudnú na bežné fyzické tlačidlá.

Tablet Lenovo Yoga A12 sa môže pochváliť špeciálnou dotykovou klávesnicou Halo bez fyzických kláves

Tablet Lenovo Yoga A12 má napriek svojmu veľkému 12,2 palcovému displeju v podstate skromné špecifikácie. Je poháňaný procesorom Intel Atom X5 spolu s operačnou pamäťou RAM vo veľkosti 2 GB. Vnútorné úložisko má kapacitu 32 GB. Tablet váži pod jeden kilogram a jeho konštrukcia je vyrobená z kombinácie horčíku a hliníku. Bude dodávaný vo farbách Gunmetal Grey alebo Rose Gold.

Zrejme aj relatívne nízke parametre sa odrážajú na dostupnej cene tabletu, ktorá je 299 dolárov. Tomu zodpovedá aj rozlíšenie displeja, ktoré je 1280 na 800 bodov a použitý operačný systéme Android Marshmallow, namiesto najnovšieho Android Nougat.

12,2 palcový displej tabletu Lenovo Yoga A12 je prepojený s klávesnicou Halo pomocu dvoch závesov otočných o 360 stupňov