Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google Earth získal 3D zobrazenia a virtuálnu prehliadku so sprievodcom

Google Earth získal 3D zobrazenia a virtuálnu prehliadku so sprievodcom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google spustila vylepšenú verziu aplikácie Google Earth, ktorá umožní používateľom preskúmať globálne prostredie do takých detailov, ako len chce. Okrem leteckých záberov a pohľadov zosnímaných z ulice má po novom Google Earth funkcie, ako je napríklad 3D zobrazenie a interaktívne nástroje so sprievodcov pri prieskume krajiny.

3D zobrazenia sú zrejme najvýraznejším vylepšením aplikácie Google Earth. Používateľom poskytnú desktopovú alebo mobilnú verziu Google Earth VR. V 3D režime tak môžu preskúmať lokalitu z ľubovoľného uhla a dokonca poslať virtuálnu pohľadnicu zo zobrazeného miesta. Medzi známym 2D zobrazením a 3D zobrazením sa prepína pomocou kliknutia na príslušné tlačidlo. Treba mať však na pamäti, že nie všetky lokality majú už teraz k dispozícii aj režim 3D zobrazenia.

Google vylepšil svoju aplikáciu Google Earth o nové funkcie, ako sú 3D zobrazenia a virtuálna prehliadka so sprievodcom

Pre fanúšikov virtuálnej reality je tu ešte jedna dobrá správa. Google Earth VR, ktorý bol spustený pre headsety HTC Vive cez Steam Store vlani v novembri, je teraz k dispozícii aj pre headset Oculus Rift cez obchod Oculus. Aplikácia VR má tiež 27 nových miest a novú funkciu vyhľadávania.

Aplikácia Google Earth VR je k dispozícii už aj pre headsety Oculus Rift

Medzi ďalšie novinky Google Earth patrí funkcia Voyager, ktorá používateľom ponúka množstvo interaktívnych prehliadok so sprievodcom. Virtuálne prehliadky po džungli, ostrovoch, národných parkoch a podobne, sú sprevádzané videom a textovým komentárom, ktorý vznikol v spolupráci s mediálnymi gigantmi, ako je BBC Earth. Ďalšie možnosti pre prieskum so sprievodcom budú pridávané na týždennej báze.

Nová verzia aplikácie Google Earth je k dispozícii v prehliadači Chrome a pre zariadenia so systémom Android. Podľa Google bude v blízkej budúcnosti k dispozícii aj pre operačný systém iOS a ostatné webové prehliadače.

Nová funkcia umožní používateľom preskúmavať vybrané lokality spolu s virtuálnym sprievodcom