Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nabíjačka PowerUp pridá vášmu MacBooku ďalšie porty

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najnovšie zariadenie MacBook a MacBook Pro sa síce môžu radiť medzi štýlové kúsky, no ich minimalistický dizajn nenechal veľa priestoru pre porty. Existujú síce rôzne rozširujúce adaptéry, no tie neponúkajú príliš pohodlný spôsob, aby bol váš stroj kompatibilný s ďalším príslušenstvom. Riešením by však mohla byť nabíjačka PowerUp od spoločnosti Homey, ktorá má v sebe integrované tri porty USB-A.

Nabíjačka PowerUp sa drží dizajnu Apple a okrem elegantného prevedenia vyčnieva svojou jednoduchosťou. Po pripojení do zásuvky poslúži ako klasický sieťový adaptér pre nabíjanie MacBooku pomocou krátkeho kábla USC-C, ktorý sa tiahne od nabíjačky, a ktorý sa dá do jej drážok po boku zasunúť, ak sa nepoužíva. No najväčšia výhoda spočíva v troch portoch USB-A, ktorú sú priamo integrované do tela nabíjačky.

Nabíjačka PowerUp prináša pre MacBook a MacBook Pro aj dodatočné porty USB-A

Tie nielenže dokážu poskytnúť energiu iným pripojeným zariadeniam, ktoré potrebujú nabiť, ale tiež môžu byť použité pre pripojenie kamier, telefónov, klávesníc a ďalších zariadení a periférií bez toho, aby musel používateľ riešiť nejakú chaotickú sieť rozširujúcich adaptérov. Najmä ak zoberieme do úvahy, že MacBook je vybavený len jediným portom USB-C.

Nabíjačka PowerUp sa drží elegantného dizajnu Apple

Napriek jednoduchému riešeniu však môže vystúpiť niekoľko potenciálnych problémov. Nabíjačka PowerUp má totiž 72W výstup a tak nespĺňa požiadavky na 87W nabíjačku pre 15 palcový MacBook Pro s dotykovou lištou Touch Bar, no je dokonale dostačujúca pre nabíjanie ostatných zariadení MacBook a MacBook Pro. Ďalšou vecou môže byť krátka dĺžka pripájacieho kábla USB-C, ktorý vychádza z nabíjačky do počítača. V niektorých prípadoch tak bude musieť používateľ siahnuť po predlžovacom kábli.

Nabíjačka PowerUp sa pripája pomocou krátkeho kábla USB-C

Spoločnosť Homey momentálne hľadá dostatok finančných prostriedkov cez start-up kampaň na portáli Indiegogo, kde sa jej doteraz podarilo vyzbierať viac ako 190 000 dolárov, pričom pôvodná požadovaná suma bola len 25 000 dolárov. To je jasný signál, že o nabíjačku PowerUp je medzi používateľmi veľký záujem. Podporovatelia kampane môžu jednu nabíjačku získať za 79 dolárov, čo je rovnaká cena, akú si účtuje Apple za svoju nabíjačku. Dodávky sú naplánované na jún.