Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Microsoft odhalil vlastné ručné ovládače pre virtuálnu a rozšírenú realitu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Microsoft predstavila nové ručné ovládače pre zariadenia zobrazujúce virtuálnu alebo rozšírenú realitu. Nové ovládače vyzerajú podobne, ako ovládače Oculus Touch a HTC Vive, no na rozdiel od nich nepotrebujú žiadne externé senzory, vysielače alebo kamery. Nové VR a AR ovládače budú k dispozícii ako súčasť cenovo dostupnej súpravy pre virtuálnu realitu.

Ručné ovládače sú zatiaľ najlepším spôsobom, ako môže používateľ zapojiť svoje ruky v prostredí virtuálnej reality. Sú doslova kľúčovým prvkom k lepšiemu ponoreniu sa do virtuálnej reality pre dosiahnutie výraznejších zážitkov. Dvojica riadiacich jednotiek od Microsoftu obsahuje niekoľko interaktívnych prvkov, ako sú palcové ovládače, trackpad, spúšť a ďalšie tlačidlá. Ovládače majú hornú časť vytvarovanú do krúžku, v ktorom sú zabudované sledovacie LED diódy.

Spoločnosť Microsoft predstavila nové ručné ovládače pre použitie vo rituálnej alebo rozširenej realite

Ovládače pritom nepotrebujú žiadne externé senzory, ktoré sú rozmiestnené po miestnosti, pretože Windows headsety pre zmiešanú realitu obsahujú technológiu pre sledovanie polohy, ktorej cieľom je eliminovať nutnosť nastavania periférnych zariadení v navrhnutom priestore virtuálnej reality.

Nové ručné ovládače budú k dispozícii v letných mesiacoch. Partnerstvo medzi Microsoftom a spoločnosťou Acer ich prinesie ako súčasť vybavenia cenovo dostupného headsetu pre virtuálnu realitu. Ten sa bude predávať za cenu 399 dolárov. Ďalšie kompatibilné headsety pre nové ovládače by mali časom pribúdať.

Nové ručné ovládače od Microsoftu budú súčasťou cenovo dostupného balenia headsetu pre virtuálnu realitu od spoločnosti Acer