Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Apple vydal úplne nový tablet iPad Pro pre kreatívnu prácu i zábavu

Apple vydal úplne nový tablet iPad Pro pre kreatívnu prácu i zábavu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple počas svojej akcie Worldwide Developer Conference predstavila úplne nový tablet iPad Pro s 10,5 palcovým displejom. Ten sa môže pochváliť vyšším výkonom, citlivejším dotykovým displejom a modernizovanou kamerou. Svojimi vlastnosťami by mal osloviť energetických a kreatívnych používateľov.

Tablet iPad Pro s 10,5 palcovým displejom je najnovším prírastkom do rodiny tabletov spoločnosti Apple. Dopĺňa tak modely iPad s 9,7 palcovým displejom a iPad Pro s 12,9 palcovým displejom.

Nový iPad Pro má vylepšenú 120 Hz obnovovaciu frekvenciu displeja, ktorá sa môže dynamicky meniť podľa toho, čo sa zobrazuje na displeji. Dokáže tak udržať krok s akčnými filmami, ale tiež môže šetriť výdrž batérie pri prezeraní statického obrázku. Displej True Tone s rozlíšením 2224 x 1668 bodov je údajne až o 50 percent jasnejší, ako pri starších modeloch tabletov, pričom podporuje aj HDR video. Zlepšila sa i odozva digitálneho pera Apple Pencil, ktorá je kratšia o 20 milisekúnd.

Spoločnosť Apple predstavila úplne nový tablet iPad Pro s 10,5 palcovým displejom.

V útrobách nového tabletu bije srdce nového fúzneho čipu A10X so šesťjadrovým výpočtovým procesorom a dvanásťjadrovým grafickým procesorom. Oproti predchádzajúcemu modelu 9,7 palcového tabletu iPad Pro by mala byť novinka o 30 výkonnejšia a jej grafický výkon sa zvýšil až o 40 percent. Kapacita úložného priestoru môže byť vo veľkosti 64 GB, 256 GB alebo 512 GB.

10,5 palcový iPad Pro je poháňaný novým čipom A10X so šesťjadrovým CPU a dvanásťjadrovým GPU.

Nový tablet iPad Pro je vybavený zadnou kamerou s rozlíšením 12 megapixlov a prednou kamerou s rozlíšením 7 megapixlov. Objektívy sú rovnaké ako v smartfóne iPhone 7. Tablet je tiež prvým zariadením Apple s technológiou rýchleho nabíjania. 10,5 palcový tablet iPad Pro je už k dispozícii, no samozrejme neskôr v tomto roku dostane aj aktualizáciu operačného systému iOS 11. V softvérovej výbave bude mať exkluzívne samostatnú aplikáciu Files, ktorá používateľom umožní prístup k lokálnemu úložisku a k množstvu prepojených cloudových aplikácií.

Nový 10,5 palcový tablet Apple iPad Pro sa dá už teraz objednať za cenu 649 dolárov pre model so 64 GB úložiskom. Model s kapacitou úložiska 256 GB stojí 749 dolárov a model s najvyššou kapacitou 512 GB dostal cenovku 949 dolárov. Tablety sa oficiálne začnú predávať od budúceho týždňa.

10,5 palcový iPad Pro má vylepšenú 120 Hz obnovovaciu frekvenciu displeja, ktorá sa dynamicky mení podľa toho, čo sa na ňom zobrazuje.