Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ponorte sa do hernej akcie s poriadne širokým monitorom Samsung

Ponorte sa do hernej akcie s poriadne širokým monitorom Samsung
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung si pripravil pre herných nadšencov nový monitor CHG90, ktorý sa môže pochváliť ultra širokým zakriveným displejom s pomerom strán 32 : 9 a s rozlíšením 3840 na 1080 bodov. Vďaka svojmu širokouhlému dizajnu môže tento herný monitor ešte viac ponoriť hráčov do akcie.

Nový herný monitor Samsung CHG90 dostal do výbavy zobrazovaciu technológiu QLED, ktorá je údajne schopná vykresliť približne 125 percent farebného gamutu sRGB a 95 percent filmovej normy Digital Cinema Initiative. Spolu s podporou technológie High Dynamic Range (HDR), ktorú zvyčajne nájdeme v moderných televízoroch, by tieto parametre mali prispieť k špičkovej reprodukcii farieb.

Spoločnosť Samsung predstavila nový širokouhlý herný monitor CHG90 so zakriveným displejom.

Panel monitora má zakrivenie s polomerom 1 800 R, čo znamená, že ak by sa okraje monitora spojili do kruhu, jeho polomer by bol 1 800 centimetrov. Uhlopriečka monitora má 49 palcov. Displej s rozlíšením 3840 na 1080 bodov má vysoký pozorovací uhol 178 stupňov. Plynulú akciu počas hrania podporuje obnovovacia frekvencia 144 Hz a čas odozvy 1 ms. Monitor CHG90 bude tiež podporovať technológiu Radeon FreeSync 2 od spoločnosti AMD, ktorá synchronizuje grafickú kartu a monitoruje obnovovacie frekvencie tak, aby sa eliminovalo trhanie obrazu.

Herný monitor Samsung CHG90 má pomer strán 32 : 9.

Čo sa týka konektorovej výbavy, nájdeme tu dvojicu portov HDMI, jeden port DisplayPort a jeden port Mini DisplayPort. Nechýba ani rozhranie USB 3.0 a výstupy pre audio a slúchadlá. Hoci primárne je monitor zameraný na hráčov, jeho širokouhlá obrazovka môže rovnako dobre poslúžiť aj pri práci. Najmä používatelia , ktorí pracujú s viacerými aplikáciami naraz, si tak môžu naukladať viaceré okná vedľa seba.

Nový herný monitor Samsung CHG90 je k dispozícii na objednanie za cenu 1499 dolárov. Dátum expedície prvých kusov zatiaľ nebol oznámený.

Herný monitor Samsung CHG90 dostal do výbavy zobrazovaciu technológiu QLED a podporuje aj technológiu HDR.