Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ASUS ROG Zephyrus sa pasoval za najtenší herný notebook na svete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Medzi náruživými hráčmi počítačových hier sa stávajú čoraz viac populárnejšie výkonné herné notebooky, ktoré už dokážu nahradiť veľké stolné počítače. Aj v tejto oblasti napreduje pokrok míľovými krokmi, a tak už kvôli chladeniu nemusí byť mobilný herný stroj až taký hrubý a ťažký. Dôkazom je aj poriadne výkonný model notebooku ROG Zephyrus, ktorý jeho výrobca ASUS považuje za „najtenší herný notebook na svete“.

Označenie Republic of Gamers, skrátene ROG, určite zarezonuje v nejednom milovníkovi počítačových hier. Tieto herné zariadenia z taiwanskej dielne, ktoré sú známe svojím ostrým, akčným dizajnom, si totiž prinášajú aj rôzne technologické inovácie. Výnimkou nie je ani herný notebook s názvom ROG Zephyrus. Vývojári totiž zapracovali na jeho celokovovom tele, ktoré je mimoriadne štíhle, no ukrýva v sebe výkon porovnateľný so stolnými počítačmi.

„V najtenšom bode dosahuje 16,9 milimetra a v najhrubšom 17,9 milimetra. Aj napriek svojej hrúbke a hmotnosti len 2,2 kilogramu je tento notebook osadený procesorom Intel Core i7 7. generácie a grafickou kartou Nvidia GeForce 1080,“ notebook popisuje pán Zdenko Veselovský, ASUS Computer.

Minimálne rozmery tohto herného notebooku sa podarilo dosiahnuť aj vďaka špecifickému dizajnu pre grafickú kartu. Ten nesie označenie Max-Q a umožňuje zachovať vysoký výkon aj napriek štíhlemu prevedeniu. Vývojári z ASUSu si tiež poradili aj s tým, ako zabezpečiť chladenie, ktoré bude účinné a zároveň tiché. Postará sa o to inteligentná technológia prúdenia vzduchu s názvom Active Aerodynamic System.

„Po otvorení sa jeho zadná časť zdvihne a tým pádom dokáže do seba nasať o 30 percent viac vzduchu a tým pádom zníži teplotu o viac ako 20 percent vo svojich grafických prvkoch.“

Aktívnemu chladeniu pritom napomáha aj uloženie klávesnice, ktorá sa nachádza v prednej časti notebooku. Samozrejme, že aj tá podporuje hráčov, aby boli čo najefektívnejší.

„Vďaka zdvihu kláves o 1,4 milimetra hráči nemusia prekonávať pri svojich stlačeniach takú veľkú dráhu, klávesu, čiže ich reakcie sú o to rýchlejšie. Klávesnica takisto poskytuje možnosť antighosting, čo znamená, že je možné na nej súčasné stlačenie 30 kláves naraz.“

Ultra tenký herný notebook ASUS ROG Zephyrus

Hernú pohodu podporí aj programovateľné podsvietenie kláves Aura RGB s dynamickými efektmi v širokej farebnej škále. Nemenej dôležitým prvkom v hernom notebooku je aj vnútorné úložisko, ktoré v prípade Zephyrusu prináša používateľom moderné technológie.

„Úložný priestor v notebooku ROG Zephyrus je na Slovenskom trhu vo veľkosti 512 GB. Ide o rýchly SSD disk, ktorý je založený na technológii NVMe a PCI Express.“

Herný notebook ROG Zephyrus sa teda nebojí výkonovo porovnávať so svojimi stolnými oponentmi. Dokonca si hravo poradí aj s aktuálnym fenoménom zvaným „VR“.

„Podpora virtuálnej reality v tomto notebooku je bez problémov kompatibilná aj s náhlavnými súpravami Oculus Rift a HTC Vive. A to až tak, že dokáže virtuálnu realitu zobrazovať pri 90 snímkach za sekundu.“

Vývojári mysleli aj na tých hráčov, ktorí chcú svoje výkony vysielať naživo do celého digitálneho sveta. Aby však ich nadšený komentár nezanikol v hernej vrave, môžu si na pomoc zobrať predinštalovaný softvér Sonic Studio Perfect.

„Slúži vlastne na to, že keď hráč streamuje svoju hru prostredníctvom internetu, tak dokáže tento softvér bez problémov znížiť okolitý hluk. Čiže vlastne je streamer jasne počuť pri svojich videách,“ uzatvára pán Zdenko Veselovský, ASUS Computer.

Plynulý výkon aj počas hrania dynamických hier podporí dokonca samotný 15,6 palcový LED displej notebooku. Ten totiž v rozlíšení Full HD umožní hranie pri obnovovacej frekvencii až 120 Hz.

ASUS ROG Zephyrus je tak herným notebookom, ktorý sa snaží vo všetkých aspektoch uspokojiť náročných počítačových hráčov. A to nielen výkonom a funkciami, ale aj svojim ultra tenkým mobilným dizajnom.