Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové monitory LG sa môžu pochváliť vysokou kvalitou obrazu

Nové monitory LG sa môžu pochváliť vysokou kvalitou obrazu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca LG predstavil vylepšené modely svojho populárneho radu monitorov s technológiou Nano IPS, ktoré posúvajú reprodukciu farieb na novú úroveň. Na základe spätnej väzby od zákazníkov bola pridaná podpora pre HDR600 s ešte vyšším dynamickým rozsahom a špičkovým jasom a nové možnosti pripojenia vďaka plnej kompatibilite s rozhraním Thunderbolt 3.

Nový 32-palcový UHD 4K monitor (model 32UK950) je prvý, ktorý ponúka pokročilú technológiu LG Nano IPS. Tá spočíva v nanesení častíc nanometrovej veľkosti na LED diódy obrazovky, aby absorbovali nadbytočné vlnové dĺžky svetla. To výrazne zvyšuje intenzitu a čistotu farieb na obrazovke a poskytuje vernejší vizuálny zážitok. Monitor dokáže zobraziť 98% farebného spektra DCI P3, čo je porovnateľné s monitormi používanými pri spracovaní hollywoodskych veľkofilmov. Vďaka podpore HDR600 je model LG 32UK950 ideálny pre mediálnych profesionálov, ktorí potrebujú vynikajúcu reprodukciu farieb, takže využijú vysoký dynamický rozsah a špičkový jas 600 cd / m2.

Model LG 32UK950 je vybavený prvým dokom pre displeje Thunderbolt 3. Tie podporujú sériové zapojenie 4K, čo umožňuje nastavenie duálnych 4K monitorov. Monitor je možné pripojiť k notebookom vybaveným rozhraním Thunderbolt 3, napr. Macbook Pro, pomocou jediného aktívneho kábla - nie je potrebný žiadny nabíjací adaptér ani USB káble. Jediný kábel tohto monitora prenáša 4K obsah a zvuk a zároveň zaisťuje dostatok energie na napájanie 60W notebooku. Vďaka krásnemu charakteristickému stojanu Edge-ArcLine a ohromujúcemu dizajnu 4-Side Edge Borderless obraz takmer „vypadáva“ z okrajov, a preto si tento monitor LG s ničím iným nepomýlite.

32-palcový UHD 4K monitor LG 32UK950.

34-palcový ultrawide monitor LG (model 34WK95U), ktorý bol ďalším hitom tohtoročného veľtrhu CES, má širokú škálu presných farieb z najrôznejších zobrazovacích uhlov pri neuveriteľnom rozlíšení 5K (5120 x 2160 bodov). Prvý 5K monitor s pomerom strán 21: 9 ponúka obrovskú pracovnú plochu a je po okraj naplnený množstvom fascinujúcich farieb. Maximálne využitie poskytuje užívateľom, ktorí potrebujú spracovávať rad úloh súčasne - strihači a editori videí, fotografi alebo vývojári softvéru a aplikácií.

Model 34WK95U podporuje technológiu Nano IPS, fantastické možnosti reprodukcie farieb a HDR600. Okrem toho je tiež vybavený portom Thunderbolt 3, ktorý umožňuje prenos obrazu v rozlíšení 5K pri frekvencii 60 Hz jediným káblom. Toto rozhranie je ideálne pre užívateľov výkonných laptopov, ktorí túžia po rýchlom prenose videa, audia a dát bez nutnosti použiť samostatný napájací adaptér. So svojím elegantným a ohromujúcim profilom zaujme tento monitor aj vypnutý, pretože sa popri vybrúsenom obraze môže pochváliť bezrámovým dizajnom displeja 4-Side Borderless a úchvatným štíhlym stojanom ArcLine.

34-palcový ultrawide monitor LG 34WK95U.

„Väčšina z nás trávi pred monitormi stovky hodín mesačne, a napriek tomu je to jeden z produktov, u ktorých sa najmenej predpokladá upgrade, ak je potreba zvýšiť produktivitu,“ hovorí Marek Sojak, Product Marketing Manager z pobočky LG a dodáva: „Týmito najnovšími luxusnými monitormi LG sme chceli oznámiť, že spoločnosť LG je úplne rozhodnutá dodávať prístroje s najlepším možným rozlíšením obrazovky a najvyšším užívateľským komfortom na stole aj na pracovnej ploche.“

Z ďalších výrobkov spoločnosti LG určite pritiahne pozornosť jej najnovší herný QHD monitor (model 34GK950G), ktorý ponúka špičkovú kvalitu obrazu s technológiou Nano IPS a vysokorýchlostnej technológie G-Sync.

(Zdroj: Tlačová správa LG)